Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Παραδοχή Δραβίλλα: Πριν το 2015 η επισύνδεση Σαγιά-Πιτσιόρλα

Παραδοχή Δραβίλλα: Πριν το 2015 η επισύνδεση Σαγιά-Πιτσιόρλα
 
 
 
Τι κατέθεσαν οι Θεόδωρος Δραβίλλας και Γιάννης Ρουμπάτης για τις υποκλοπές στην επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Ο Θεόδωρος Δραβίλλας, διοικητής της ΕΥΠ επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην συνεδρίαση της Θεσμών και Διαφάνειας, να παραδέχτηκε πως επί της θητείας του άρχισε η επισύνδεση των Στέργου Πιτσιόρλα και Σπύρου Σαγιά για την υπόθεση που αφορούσε τις επενδύσεις στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να είπε πως κατά την περίοδο που ο ίδιος βρισκόταν στο τιμόνι της Υπηρεσίας Πληροφοριών οι διατάξεις για την άρση απορρήτου περιείχαν τα ονόματα των προσώπων που θα βρίσκονταν κάτω από το «μάτι» των μυστικών υπηρεσιών.

Διαβεβαίωση Ρουμπάτη πως δεν παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα επί της θητείας του

Διέψευσε κατηγορηματικά, σύμφωνα με πληροφορίες, πως παρακολουθούνταν πολιτικοί την περίοδο της θητείας του, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, επί Αλέξη Τσίπρα, Γιάννης Ρουμπάτης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι η Υπηρεσία δεν παρακολουθούσε ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε την οικογένειά του.

Επιπλέον, ο Γιάννης Ρουμπάτης φέρεται να δήλωσε ότι δεν μπορεί να ισχύει το απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)