Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Βουλή: «Γαλάζιο» μπλόκο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Βουλή: «Γαλάζιο» μπλόκο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
 
Απορρίφθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η πρόταση που είχε υποβάλλει σύσσωμη, επί της ουσίας, η αντιπολίτευση να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές και την παρακολούθηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη.
Για «παιχνίδι καθυστερήσεων» κάνουν λόγο κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας, παράλληλα, πως η κυβέρνηση δεν θέλει να μπει ένα ακόμα ζήτημα, αυτό της υπόθεσης Σπίρτζη, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβερνητική πλειοψηφία στάθηκε αρνητική στο να συνεδριάσει η Θεσμών και Διαφάνειας εντός του Σεπτεμβρίου παρά το γεγονός πως είχαν συγκεντρωθεί τα 2/5 που απαιτούνται για να συνεδριάσει η Επιτροπή. Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δεσμεύθηκε ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο χωρίς, ωστόσο, να ορίσει ημερομηνία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η «γαλάζια» πλευρά επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής λαμβάνοντας υπόψη το πότε έγινε η προηγούμενη συνεδρίαση και όχι το πότε υποβλήθηκε το αίτημα.

Σημειώνεται πως ο Κανονισμός της Βουλής επιβάλλει 2 τρίωρες συνεδριάσεις κάθε μήνα με τη ΝΔ να υποστηρίζει πως αυτές πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν και έλαβε χώρα μία 6ωρη συνεδρίαση με ένα διάλειμμα. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η συνεδρίαση πραγματοποίηθηκε με αίτημα που κατατέθηκε τον Αύγουστο ενώ πλέον υπάρχει αίτημα που υποβλήθηκε τον Σεπτέμβριο.

 Πηγή: ieidiseis.grA

1 σχόλιο:

(3)