Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Μάθαμε από τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας ότι ελληνικά τανκς φτάνουν στην Ουκρανία

Μάθαμε από τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας ότι ελληνικά τανκς φτάνουν στην Ουκρανία


Αμεσα η παράδοση της νέας ελληνικής παρτίδας όπλων (τανκς αυτή τη φορά) στην Ουκρανία. Οι δηλώσεις της Κριστίν Λάμπρεχτ.

Για μια ακόμη φορά ο Ελληνικός λαός μαθαίνει από ξένα επίσημα χείλη ότι η Ελλάδα στέλνει όπλα στην Ουκρανία. Αυτή τη φορά και όπως μεταδίδουν τα μέσα της Γερμανίας η Ελλάδα στέλνει άμεσα τανκς στην Ουκρανία τα οποία θα τοποθετηθούν σε κρίσιμες θέσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η ρωσική επίθεση.

Συγκεκριμένα, η υπουργός της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ, η οποία περιοδεύει στο Κίεβο, βρέθηκε σήμερα σε πολεμική βάση κοντά στην Οδησσό και στις κοινές της δηλώσεις με τον Ουκρανό ομόλογό της Ολέξι Ρέζνικοφ τόνισε ότι «η Ουκρανία θα εφοδιαστεί γρήγορα με άρματα μάχης από την Ελλάδα και τη Σλοβακία για τον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας» ενώ συμπλήρωσε: «Η Γερμανία από την πλευρά της βοηθά να κλείσουν τα κενά σε Ελλάδα και Σλοβακία» ενώ χαρακτήρισε την ανταλλαγή των… δαχτυλιδιών «πολύ σημαντική».

Η Γερμανίδα υπουργός συμπλήρωσε επίσης ότι «το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι ότι αυτές οι επιθέσεις, που πλήττουν τον άμαχο πληθυσμό, μπορούν και πρέπει να καταπολεμηθούν».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που μαθαίνουμε από ξένους πολιτικούς και διεθνή μέσα ότι στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία και όπως φαίνεται δεν θα είναι και η τελευταία.

Στις 25 Μαΐου ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν, δήλωσε ότι «αρκετές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές κρίσιμων συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία», ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος δεν διέψευσε αλλά αντιθέτως επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του Αμερικανού ομολόγου του σε ομιλία του στη Βουλή.

Το Spiegel, εκείνη την περίοδο μας ενημέρωνε επίσης για την συμφωνία Μητσοτάκη – Σολτς να στείλει η Ελλάδα όπλα στην Ουκρανία, χωρίς φυσικά να το ξέρει ο ελληνικός λαός. «Ο καγκελάριος δεν έχει δώσει ακόμη σαφείς λεπτομέρειες, είπε ωστόσο ότι και με την Ελλάδα σχεδιάζεται κάτι αντίστοιχο με την προγραμματισμένη ανταλλαγή οπλικών συστημάτων με την Τσεχία. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν σοβιετικά τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού τύπου BMP-1. Έτσι θα μπορούσαν αντ' αυτών να παραλάβουν γερμανικά τεθωρακισμένα τύπου Marder» σημείωνε ο διεθνής Τύπος στις αρχές Ιουνίου.

Το κρυφτό πάντως της κυβέρνησης με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία είχε ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο.

Από την προτελευταία μέρα του Φεβρουαρίου, όταν η Ελλάδα έστειλε για πρώτη φορά «αμυντικό υλικό», αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι στείλαμε καλάσνικοφ στην Ουκρανία, καθώς επίσης: 2.100 ρουκέτες RM-70, 3,2 εκατομμύρια φυσίγγια 7,62 χιλιοστών, 60 αντιαεροπορικούς πυραύλους, 17.000 βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών, 1.100 φορητούς αντιαρματικούς πυραύλους RPG.

Φθάνοντας στο σήμερα μάθαμε ότι στέλνουμε και τανκς με τον Δήμο Βερύκιο να έχει γράψει από τις αρχές του καλοκαιριού στο iEidiseis.

«Μέσω ελεγχόμενων διαρροών, το ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει ότι το ΓΕΣ με άνωθεν εντολή προχώρησε στην απόσυρση συγκεκριμένου αριθμού σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού BMP-1 από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τελικό προορισμό το Ουκρανικό μέτωπο!

Ωστόσο, το ΓΕΕΘΑ για να δικαιολογήσει την ενέργεια του αυτή που στερείται στοιχειώδους επιχειρησιακής σκοπιμότητας, διοχετεύει σαθρές δικαιολογίες τις οποίες βεβαίως προβάλλουν αμάσητες διάφορα συστημικά ΜΜΕ που έχουν μετατραπεί σε «ντουντούκα» των Δυτικών Συμμάχων, κυρίως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Υποστηρίζουν λοιπόν οι συστημικές «ντουντούκες»:

1ον: Η μεταφορά των συγκεκριμένων BMP-1 έγινε από τα νησιά προς στην ηπειρωτική Ελλάδα προκειμένου να συντηρηθούν, καθώς τα περισσότερα δεν είναι σε επιχειρησιακή κατάσταση.

Υπήρχαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τεθωρακισμένα οχήματα BMP-1 που ήταν σε μακρά ακινησία; Εάν όντως συνέβη πρόκειται για Εθνικό Έγκλημα για το οποίο θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες!
Και μετά τη συντήρηση τους (BMP-1) θα επιστρέψουν στα ελληνικά νησιά; Φυσικά και όχι! Θα προωθηθούν στην Ουκρανία; Γιατί το αποκρύπτετε κύριοι με τα «λιλιά» του ΓΕΕΘΑ;

2ον: Τα BMP-1 αντικαταστάθηκαν από Μ-1113 και Μ-1117, τα οποία όπως υποστηρίζουν οι διαρροείς του ΓΕΕΘΑ είναι «πολύ πιο κατάλληλα για το νησιωτικό έδαφος». Ok, ας το δεχτούμε! Εάν είναι έτσι γιατί δεν είχατε κάνει αυτή τη μετακίνηση τόσα χρόνια;

Γιατί δεν λέτε πόσων ετών είναι τα Μ-1113 και τα Μ-1117;

Και αν όντως είναι τόσο αξιόμαχα τα Μ-1113 και τα Μ-1117, από πού τα αποσύρατε για να τα πάτε στα νησιά; Από τον Έβρο; Δηλαδή αποδυναμώνεται και ο Έβρος για να ενισχυθεί το Ουκρανικό μέτωπο! Αυτό και μόνο συνιστά εθνικό έγκλημα!

3ον: Ισχυρίζεστε ότι θα στείλετε στον Έβρο τα Marder όταν έρθουν στην Ελλάδα και όταν καταστούν επιχειρησιακά ικανά; Γνωρίζετε πόσος χρόνος απαιτείται για να φτάσουν τα ετοιμοπόλεμα Marder στον Έβρο; ΟΧΙ δεν το γνωρίζετε! Και μέχρι τότε ο Έβρος θα παραμείνει αποδυναμωμένος από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού; Αυτό δεν είναι εθνικό έγκλημα;

Κύριοι του ΓΕΕΘΑ με τα «λιλιά»: Από τις πρώτες μέρες φοίτησης σας στη Σχολή Ευελπίδων ένα πράγμα ακούγατε συνεχώς από τους δασκάλους σας: Ο Έβρος και τα νησιά, ολόκληρο το Ανατολικό μέτωπο της χώρας δεν μπορεί να παραμείνει αποδυναμωμένο ούτε στιγμή για χάρη κανενός εξωτερικού παράγοντα! Εσείς σήμερα γιατί το κάνετε αυτό που -όπως λέτε οι ίδιοι οι στρατιωτικοί- συνιστά εθνικό έγκλημα;
Κύριοι του ΓΕΕΘΑ με τις χρυσοποίκιλτες στολές και τίγκα τα παράσημα στο στήθος, η άσκηση δεν σας βγαίνει και οποιαδήποτε μανούβρα και εάν κάνετε συνιστά εθνική προδοσία. Δεν το λέμε εμείς οι απέξω. Οι δικοί σας συνάδελφοι το λένε, οι εα στρατιωτικοί!

Και όπως οι ίδιοι παρατηρούν η νεότερη ιστορία του τόπου βαρύνεται αφενός με την ολέθρια απόφαση της χούντας να αποσύρει την ελληνική Μεραρχία από την Κύπρο και αφετέρου με τη φράση Καραμανλή : «Η Κύπρος κείται μακράν» που στοιχειώνει ακόμη και σήμερα την κυβερνώσα παράταξη».

Όπως τέλος είναι αναμενόμενο και αυτή η είδηση δια στόματος της Γερμανίδας Υπουργού Άμυνας θα φέρει νέα πολιτική θύελλα. 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)