Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Απομάκρυνση της λαϊκής αγοράς Αριδαίας


  Η απομάκρυνση της λαϊκής αγοράς της Αριδαίας από τον χώρο που γίνεται σήμερα , χωρίς να οριστεί που θα πάει,
περιλαμβάνεται μεταξύ των προτάσεων  ΣΒΑΚ που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας.

Ακόμα προβλέπει  μεταξύ άλλων την μονοδρόμιση  κάποιων δρόμων , την επέκταση πεζοδρομίων , ενώ επιχειρεί να θέσει σε πρώτο ρόλο την κίνηση με ποδήλατα.

  Η Δημοτική αρχή προχώρησε στην έγκριση του σχεδίου Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αλμωπίας (ΣΒΑΚ).

Στο δημοτικό συμβούλιο, που έγινε  στις 28/09/2022, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, από εκπροσώπους της εταιρείας, μια στρατηγική για την μελλοντική ανάπτυξη του δήμου.

Το σχέδιο βασίστηκε σε μια αξιολόγηση της τρέχουσας και μελλοντικής απόδοσης του οδικού συστήματος, εξετάζοντας την υφιστάμενη κατάσταση, διαμορφώνοντας ένα επίπεδο έναντι του οποίου μπορεί να μετρηθεί η μελλοντική πρόοδος της πόλης και καθορίστηκαν στόχοι απόδοσης για την καθοδήγηση της υλοποίησης του σχεδίου.

Με όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, αλλά και με την ολοκλήρωση του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού και της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης της Αριδαίας, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι θα αναδιαμορφώσει τις υποδομές, τους χώρους αναψυχής και άθλησης και θα υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο της πόλης όπως πρέπει να είναι. Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις  εκτιμούν  ότι πρόκειται να  αποκτήσει χαρακτήρα η Αριδαία με το ποτάμι μέσα στην πόλη, το Δασάκι και τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος.

Για το όλο θέμα πάντως έμεινε η εντύπωση ότι ελάχιστα από όσα παρουσιάστηκαν  έγινε η απαραίτητη ενημέρωση του κόσμου. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)