Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: «ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ»

Αυτό τόνισε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς ο πρώην Υπουργός με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.


Θύμισε τις παρακαταθήκες που μας άφησαν οι ξεριζωμένοι από τις πατρογονικές εστίες τους πρόγονοί μας, οι οποίοι κατάφεραν όχι μόνον να ορθοποδήσουν, αλλά και να μεγαλουργήσουν σε πολλούς τομείς.

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να ενταθεί η εθνική προσπάθεια μέχρις ότου εκείνο το φρικαλέο έγκλημα να αναγνωριστεί παγκοσμίως ως γενοκτονία.

Ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχάρη τις εκπροσώπους των δύο πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού μας για το σημαντικό ανιδιοτελές έργο που προσφέρουν, όπως προσφέρουν και όλοι οι πολιτιστικοί Σύλλογοι της χώρας.

 

Να σημειωθεί, τα μέλη που παρέστησαν και μίλησαν στην Επιτροπή ήταν: Η Σοφία Κοσμόγλου Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Μυλοτόπου «ΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ», η Μαρία Γαβριηλίδου- Κίσσα Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμιανού Γιαννιτσών «Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ», η Παπαδοπούλου Βασιλική μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, ο Θεοφάνης Ισακίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, ο Γρηγόριος Στάμκος, Δήμαρχος Πέλλας, επίσης παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Φάκκας, μαζί με άλλα μέλη των Συλλόγων.

 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)