Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Ηράκλειο Κρήτης από τη σφοδρή κακοκαιρία στο νησί. «Πνίγηκε» η Αγία Πελαγία. Εικόνες καταστροφής.

Η κακοκαίρια που πλήττει, το Σάββατο (15/10), το Ηράκλειο Κρήτης είναι τόσο σφοδρή με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου, τη στιγμή που υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους στην Αγία Πελαγία.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Ακόμα, το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα φαίνεται πως σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

kakokairia kriti

Επίσης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα creta24.gr, κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως ακόμα ένας άνθρωπος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.



Αγνοούνται τουλάχιστον δύο άνθρωποι

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Κρήτη και δη οι περιοχές της Αγίας Πελαγίας και του Φόδελε έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να αναζητά δύο αγνοούμενους ανθρώπους. Ακόμα, οι Αρχές έχουν δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων για άντληση υδάτων σε όλο το νησί.

agiapelagia8

Τα προβλήματα έγκεινται τόσο στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας όσο και στην Παλαιά Εθνική Οδό, στο ύψος του Μαράθους, όπου έχουν πλημμυρίσει τα πάντα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα flashnews.gr. Σε ό,τι αφορά στην Αγία Πελαγία, μάλιστα, η κατάσταση εντός του χωριού είναι πάρα πολύ άσχημη, καθώς αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα.


Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές στην Αγία Πελαγία:

agiapelagia10

agiapelagia13

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στο Ηράκλειο

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, αυτοκίνητο αναποδογύρισε στην περιοχή των Σπηλίων χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί. Παράλληλα, προβλήματα με σπίτια και καταστήματα που πλημμυρίζουν, σημειώνονται από άκρη σε άκρη, με την Πυροσβεστική να τρέχει για αντλήσεις υδάτων ενώ κατέρρευσε και γυψοσανίδα σε μαγαζί στην Αμμουδάρα.

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα flashnews.gr, αντιμετωπίζουν ακόμα και οι πιλότοι στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αλλά και της Σούδας στα Χανιά. Χαρακτηριστικά, πτήση που αναχώρησε, το πρωί του Σαββάτου (15/10), από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, αναγκάστηκε να απογειωθεί, να στρίψει ανατολικά με πορεία προς τη Χερσόνησο και από εκεί, αφού πήρε αρκετό ύψος, να γυρίσει βόρεια με πορεία το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Αναρτήθηκε από: ieidiseis.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)