Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Robbie Coltrane: Πέθανε 72 ετών ο Hagrid του Harry Potter

Robbie Coltrane: Πέθανε 72 ετών ο Hagrid του Harry Potter
 
 
 
 
Ο ηθοποιός του Χάρι Πότερ και του Κράκερ, Ρόμπι Κολτρέιν (Robbie Coltrane), πέθανε σε ηλικία 72 ετών.

Σε ηλικία 72 ετών πέθανε ο ηθοποιός του Χάρι Πότερ και του Κράκερ, Ρόμπι Κολτρέιν (Robbie Coltrane), όπως ανακοίνωσε η ατζέντης του.

Ο Σκωτσέζος σταρ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Άντονι Ρόμπερτ ΜακΜίλαν, ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του αγαπημένου θηροφύλακα του Χόγκουαρτς, Χάγκριντ και πρωταγωνιστή ως εγκληματία ψυχολόγο Δρ Έντι «Φιτς» Φιτζέραλντ στο δράμα του ITV.

Ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς κωμικούς του Ηνωμένου Βασιλείου πριν στραφεί στην υποκριτική παίζοντας τον Fitz στο Cracker.

Η ατζέντης του Ρόμπι Κολτρέιν, Μπελίντα Ράιτ, είπε ότι ο 72χρονος σταρ του Χάρι Πότερ πέθανε την Παρασκευή (14/10).

Robbie Coltrane dead, harry potter

«Παρακαλώ σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας του Robbie αυτή τη στενάχωρη περίοδο».

Σε δήλωσή της, είπε: «Ο πελάτης και φίλος μου Robbie Coltrane πέθανε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου. Ο Robbie ήταν ένα μοναδικό ταλέντο.

Πιθανώς θα τον θυμούνται καλύτερα για τις επόμενες δεκαετίες ως Χάγκριντ στις ταινίες του Χάρι Πότερ, ένας ρόλος που έφερε χαρά σε παιδιά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας πολλές επιστολές από θαυμαστές κάθε εβδομάδα για περισσότερα από 20 χρόνια.

Οι θαυμαστές του Τζέιμς Μποντ γράφουν επίσης για να επικροτήσουν τον ρόλο του στο GoldenEye και το The World Is Not Enough.

Προσωπικά θα τον θυμάμαι ως έναν σταθερά πιστό πελάτη. Εκτός από υπέροχος ηθοποιός, ήταν ευφυής, εξαιρετικά πνευματώδης και μετά από 40 χρόνια υπερηφάνειας που με αποκαλούσαν ατζέντη του, θα μου λείψει».

Ποιος ήταν ο Robbie Coltrane

Ο Coltrane γεννήθηκε ως Anthony Robert McMillan στις 30 Μαρτίου 1950, στο Rutherglen, ένα προάστιο της Γλασκώβης, στη Σκωτία.

Σπούδασε στο Κολέγιο Τέχνης της Γλασκώβης και έκανε το ντεμπούτο του ως 12χρονος στη σκηνή ως Henry V.

Έκανε το ντεμπούτο του στην οθόνη στο Death Watch το 1980, προτού συνεχίσει να παίζει σε ταινίες κόμικ, συμπεριλαμβανομένων των The Supergrass (1985) και The Pope Must Diet (1991).

Εμφανίστηκε επίσης σε δύο ταινίες Μποντ, το Goldeneye και το The World Is Not Enough τη δεκαετία του 1990, πρωταγωνιστώντας ως πρώην πράκτορας της KGB που έγινε αρχηγός της μαφίας.

Οι κωμικές ικανότητες του Κόλτρεϊν άρχισαν να τον καθιερώνουν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 που σημείωσε επιτυχία σε τηλεοπτικές σειρές σκετς όπως το Alfresco και το A Kick Up the Eighties. Έτσι τοποθετήθηκε σταθερά στη σχολή της εναλλακτικής κωμωδίας της δεκαετίας του '80 δίπλα στον Ben Elton, την Emma Thompson και τον Rik Mayall

Ωστόσο, οι ικανότητες του Κόλτρεϊν ως ηθοποιού γίνονταν ολοένα και πιο εμφανείς, και είχε σημαντική επιτυχία το 1987 με το Tutti Frutti, την τηλεοπτική σειρά με σενάριο του John Byrne, που κέρδισε Bafta, για ένα ξεπεσμένο σκωτσέζικο συγκρότημα rock'n'roll.

Ο Κόλτρεϊν έγινε ολοένα και περισσότερο περιζήτητος για να παίξει μεγαλύτερους ρόλους σε έργα υψηλότερου προφίλ. Από το Caravaggio του Derek Jarman (στο οποίο έπαιξε έναν καρδινάλιο) μέχρι τον Falstaff στο Henry V του Kenneth Branagh. Ωστόσο, ήταν δύο κωμωδίες με θρησκευτικό θέμα - Nuns on the Run και The Pope Must Die - που ανέδειξαν τον Coltrane σε πρωταγωνιστή και τον έβαλαν στο χάρτη των ΗΠΑ. 


Πηγή: ieidiseis.gr

 

1 σχόλιο:

(3)