Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Ανδρέας Πάτσης: Εντολή στους λογιστές να ελέγξουν το Πόθεν Έσχες του - Το άδειασμα της ΝΔ και η καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για κάλυψη

https://cdn.ethnos.gr/imgHandler/1200/56aae32a-7e54-4835-b5cf-714bade99d75.jpg

Όταν ο Πάτσης δεν είναι καν θέμα - Αν ήταν ο Οικονόμου και ο Σκέρτσος αρχισυντάκτες τι διαφορετικό θα έκαναν; Εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν άμεσα την οικονομική δραστηριότητα του ανεξάρτητου -πλέον- βουλευτή Ανδρέα Τάτση, έδωσε σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη, ο πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» Θανάσης Μπούρας.

 Σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη, ο κ. Μπούρας είπε ότι ο κ. Πάτσης έχει ελεγχθεί μέχρι και για τις χρήσεις του 2019 και τόνισε ότι η εντολή στους λογιστές είναι να φέρουν άμεσα τα οικονομικά αποτελέσματα και όταν το πόρισμα είναι έτοιμο τότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες. Επιπλέον, ο κ. Μπούρας διέψευσε τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης δήλωσε στο OPEN ότι ουδέποτε η Επιτροπή του είπε ότι κάνει κάτι λάθος.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι έχει ζητηθεί από τον κύριο Πάτση τρεις φορές να δώσει εξηγήσεις για διαφορετικά ζητήματα που αφορούν την δήλωσή του.

Η Επιτροπή καλείται να ασχοληθεί και για τα περίπου 4 εκατ. που έδωσε ο κύριος Πάτσης για την αγορά «κόκκινων δανείων» αλλά και με τις συμβάσεις που φέρεται να είχε κάνει με το Δημόσιο (ΕΛΤΑ) αλλά και με τις τρεις Offshore εταιρείες, που είχε δηλώσεις στο «Πόθεν Έσχες» από το 2019.


Για το ενδεχόμενο να του αφαιρεθεί το βουλευτικό αξίωμα (έκπτωση), η κυρία Γεροβασίλη σχολίασε ότι αυτό το αποφασίζει το Ανώτερο Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει αν υπάρχει προσφυγή από κάποιον που έχει έννομο συμφέρον να το κάνει. προσφυγή μπορεί να γίνει 30 μέρες από τότε που έγινε γνωστό το θέμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πάτσης ομολόγησε ότι γνώριζαν και τον κάλυψαν

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν για την υπόθεση Πάτση ότι μπορεί η διαγραφή του βουλευτή Γρεβενών να πήρε λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη των όσων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων φέρεται να είχε ο βουλευτής, αλλά την ίδια ώρα τονίζουν ότι αυτή η διαγραφή άργησε περισσότερο από έναν χρόνο να γίνει καθώς οι κινήσεις του κυρίου Πάτση είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη με δημοσιεύματα αλλά και την πολιτική ζωή με ερώτηση που είχε γίνει στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα ΕΛΤΑ από τον Ιούνιο του 2021.

 Με βάση αυτό το σκεπτικό η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για σχέδιο συγκάλυψης της ΝΔ που επιχείρησε να σώσει τον βουλευτή της. Στην Κουμουνδούρου ζητούν άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για να γίνει γνωστός ο τρόπος που δηλώθηκαν τόσο τα 4 εκατομμύρια ευρώ που φέρεται να χρησιμοποίησε ο κ. Πάτσης για να αγοράσει τα κόκκινα δάνεια (αξίας 63 εκατ. ευρώ), αλλά και οι Offshore εταιρείες που φέρεται να ήταν στο όνομά του.


Παράλληλα, στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν στην αποπομπή του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, καθώς τονίζουν ότι εκείνος ήταν ο υπεύθυνος για τα ΕΛΤΑ και μάλιστα διαφήμιζε την διάσωση την Ελληνικών Ταχυδρομείων και εμφανιζόταν ως «σωτήρας του εποπτευόμενου φορέα», ενώ σήμερα υποστηρίζει ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του.

Ηλιόπουλος: «Ο κ. Πάτσης ομολόγησε πως ο Μητσοτάκης γνώριζε και τον κάλυπτε για χρόνια»

«Ο κ. Πάτσης σήμερα ομολόγησε πως ο κ. Μητσοτάκης και ήξερε και τον κάλυπτε για χρόνια», τονίζει σε on camera δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Περιμένουμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για να εξεταστεί που βρήκε τα 4,3 εκατ. ο κ. Πάτσης για να αγοράσει χαρτοφυλάκιο άνω των 60 εκατ. κόκκινα δάνεια», αναφέρει. «Όπως επίσης και την άμεση αποπομπή Πιερρακάκη για το ένα εκατ. μέσω ΕΛΤΑ στον κ. Πάτση», σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Το παρασκήνιο της διαγραφής Πάτση

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη στο OPEN από το κυβερνητικό στρατόπεδο ζητήθηκα στον κύριο Πάτση να κάνει από νωρίς της Τρίτη μία δημοσία τοποθέτηση στην οποία θα εξηγεί τι ακριβώς έχει συμβεί δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινήσεις για την εμπλοκή στη διαχείριση «κόκκινων» δανείων, στην συμμετείχε σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό και στη σύναψη των συμβάσεων με τα ΕΛΤΑ που θεωρούνται ευρύτερος δημόσιος τομέας και ως εκ τούτου υπάρχει ασυμβίβαστο.

Σημειώνεται ότι στο πρόσωπο του κυρίου Πάτση υπήρχε και μία «απειλή» η οποία ανέφερε ότι «έρχεται και κάτι ακόμα». Η δημόσια αυτή τοποθέτηση δεν ήρθε ποτέ και μόλις έληξε η διορία που του είχαν δώσει, εκείνος συναντήθηκε με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και εκεί του τέθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

 Οι εξηγήσεις αυτές δεν κρίθηκαν σε καμία περίπτωση πειστικές και έτσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την διαγραφή του βουλευτή.


Άδειασμα από τον Κουμουτσάκο: Ε όχι κύριε, δεν γνωρίζαμε όλοι τις δουλειές σας

Εκτός εαυτού εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος δημοσιεύοντας το βίντεο με την σημερινή συνέντευξη του πρώην βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση έγραψε χαρακτηριστικά: «Ε όχι κύριε δεν γνωρίζαμε όλοι τις δουλειές σας ! Επιτέλους μην μας προκαλείτε κιόλας».

Σημειώνεται ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Πάτσης εξέθεσε το κόμμα του, αναφέροντας ότι «γνώριζαν όλοι για τις εταιρείες μου από το 2019 - Όλη η Ελλάδα γνώριζε τη δράση μου».

 Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)