Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Παράξενα «γαβγίσματα » γύρω από το μελλούμενο κυνοκομείο του Δήμου Αλμωπίας


ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΚΕΤΙΚΙΔΗ

 


 

Σε μεγάλο πρόβλημα εξελίσσεται πρώτα για τον κόσμο και μετά για την παράταξη Μπάτση η κατασκευή και λειτουργία κυνοκομείου

. Η επιλογή του χώρου στον Εξαπλάτανο έχει ξεσηκώσει όχι μόνο τους κτηνοτρόφους , αλλά και ολόκληρο το χωριό , όπως έκανε γνωστό στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Τάκης Ασβεστόπουλος.

 Η δημοτική αρχή δεν έχει απαντήσει επίσημα και δημόσια σε τίποτα. Η αρμόδια επετροπή πήγε να κάνει αυτοψία  , αλλά  το μέλος της από την πλευρά της Διοίκησης Αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης δεν πήγε σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο ΡΑΔΙΟ Αλμωπία ο Χρήστος Παπαδόπουλος . Το άλλο μέλος ο Τασος Θεοδωρίδης  (Τσερκέζος) πήγε με την υπηρεσιακή παράγοντα. Φέρεται μετά την επίσκεψη στον προτεινόμενο χώρο να είναι αρνητικός. Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά , είναι η μη συμμετοχή του Γ. Κετικίδη στην αυτοψία.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ασφαλείς  πληροφορίες κτηνοτρόφος της περιοχής μετά το εξώδικο κατά της επιτροπής φέρεται διατεθειμένος να αποστείλει πλέον εξώδικο προσωπικά κατά του  συγκεκριμένου Αντιδημάρχου.

Παράλληλα σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο ίδιος κτηνοτρόφος ,  με επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου  και τους επικεφαλής των συνδυασμών , ζητά να τεθεί το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο. Κάνει γνωστό ότι  εξαναγκάζονται ουσιαστικά να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να βρούν το δίκιο  τους. Σε μια περίοδο που η κτηνοτροφία βάλλεται από παντού , θα περίμεναν , αρωγή από τον Δήμο και όχι την δημιουργία προβλημάτων.

Το θέμα φέρεται πάντως να έχει δημιουργησει τριβές και στην παράταξη του δημάρχου , καθώς οι πιο έμπειροι διαβλέπουν τον κίνδυνο να μη προχωρήσει το έργο , να χαθεί η χρηματοδότηση και να μην λυθεί έστω και μερικώς  το πρόβλημα των αδέσποτων. Αυτό είναι  που προβληματίζει και την κοινή γνώμη που προσπαθεί  να κατανοήσει για ποιον λόγο ο Δήμος δεν θέλει να κάνει το κυνοκομείο   σε δημόσια έκταση από τις πολλές που υπάρχουν και επιδιώκει την προσωρινή λύση με την ενοικίαση χώρου για δέκα χρόνια.

Παρασκηνιακά υπάρχει ένα όργιο φημολογιών το οποίο δεν υιοθετούμε , αλλά το διερευνούμε δημοσιογραφικά. Φυσικά εκείνο που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι να δοθούν εφικτές και ρεαλιστικές λύσεις

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)