Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Διπλωματικό επεισόδιο με τη Λιβύη - Ακυρώθηκε η επίσκεψη Δένδια

 

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου Μοχάμεντ Μένφι στην Τρίπολη. Λίγα λεπτά μετά την προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους στην Τρίπολη ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε την άμεση απογείωση του για τη Βεγγάζη, χωρίς να υπάρξει αποβίβαση.

Αρχικά η Τρίπολη δεν ήταν στο πρόγραμμα του ταξιδιού του κ. Δένδια στη Λιβύη. Όμως, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως, την παραμονή της επίσκεψης, ο Μένφι είχε ζητήσει να μεταβεί ο υπουργός και στην Τρίπολη για συνάντηση μαζί του. Η συνάντηση προγραμματίστηκε με την προϋπόθεση να δει μόνο αυτόν και να μην παραβρίσκεται κανείς άλλος.

Όμως, όταν προσγειώθηκε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, περίμενε η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης Νάιλα Μανγκούς, με τον υπουργό να αποφασίζει να αναχωρήσει χωρίς να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών έκαναν λόγο για «φάουλ πλέι», ενώ σημείωναν πως οι λιβυκές Αρχές θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να εκβιάσουν την κατάσταση, με την αιφνιδιαστική αυτή κίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Μανγκούς, η οποία είναι υπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης, υπέγραψε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την τουρκολιβυκή συμφωνία τον Οκτώβριο, που βασίζεται στο παράνομο τουρκολιβυκό «μνημόνιο» του 2019 το οποίο έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα.

Θέση της Αθήνας, με την οποία ευθυγραμμίζεται και η Αίγυπτος, είναι η πως η θητεία της κυβέρνησης της Τρίπολης έχει λήξει και δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες που δεσμεύουν το μέλλον της χώρας. Η κυβέρνηση της Τρίπολης είναι προσωρινή με στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

6 σχόλια:

 1. Έχουμε Πρωθυπουργό και Υπουργούς με αρχι@ια, καταλάβατε αριστερά τεμπελοσκυλα τού Σύριζα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ότι είναι πρωθυπουργός και υπουργοί αρχι@ια το ξέρει όλος ο κόσμος.
   Βέβαια η αλήθεια είναι ότι όταν χρειάζεται ορθώνουν ανάστημα.
   Όπως πέρσι που επειδή φυσούσε , παρέσυρε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο ο αέρας έξω από το Ηράκλειο και κάθονταν ανενόχλητο εκεί κάνα δυο βδομάδες.
   Θυμάσαι τότε που αυτά τα αρχι@ια φυσούσαν κόντρα στον άνεμο να το διώξουν;

   Διαγραφή
  2. Αν δεν ήταν οι ηλίθιοι θα έκαναν καριέρα οι Πάτσηδες , οι Κοντολέωντες και οι #Μητσοτάκηδες#; Ήρεμα ρωτάω.
   Άσε που εδώ δεν διαμαρτύρονται αδερφή, ανίψια και υπουργοί που τους παρακολουθεί ο παρακρατικός κι εγώ έχω απαιτήσεις από τους ηλίθιους.

   Διαγραφή
  3. Φίλος, για θύμισέ μου ο Γκαντέμης που ακριβώς έχει δουλέψει...
   Σπούδασε Κολάμπια με τα κλεμμένα της οικογένειας γιατί δεν περνούσε εδώ. Ήρθε Ελλάδα και με βύσμα Σημίτη τον βάλανε ένα διάστημα στην εθνική τράπεζα.Ύστερα στην οικογενειακή επιχείρηση "Κουτάλα δημοσίου"
   Τώρα το να έχεις φίλους Ν.Γεωργιάδη και Λιγνάδη δεν πιστεύω να το θεωρείς απασχόληση;

   Διαγραφή
  4. Ε ναι για. Και τα δείχνουν σε περιπτώσεις που η απόσταση είναι πάνω από 3.000χλμ. Όταν χρειάζεται να τα δείξουν δίπλα ψάχνουν και δεν τα βρίσκουν.

   Διαγραφή
  5. Μπράβο. Έτσι σε θέλω. Πάντα τα έλεγες ότι ο Μητσοτός και ο Δένδιας τα σέρνουν. Από τότε που χαρακτήριζαν τη συμφωνία των Πρεσπών ΙΣΤΟΡΙΚΗ.
   Έλα Ουρανίτσα πάρε για να θυμηθείς και να βγάλεις γούστα.
   https://www.youtube.com/watch?v=T84NYn-SZjU

   Διαγραφή

(3)