Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

«Οβίδα» από τον Όστιν - Από τον αμερικανό υπουργό μάθαμε ότι θα στείλουμε νέα όπλα στην Ουκρανία

«Οβίδα» από τον Όστιν - Από τον αμερικανό υπουργό μάθαμε ότι θα στείλουμε νέα όπλα στην Ουκρανία
 
Η Ελλάδα όχι μόνο θα δεχθεί επίλεκτους ουκρανούς στρατιώτες σε ελληνικά στρατόπεδα για εκπαίδευση, αλλά θα στείλει και βλήματα 155 χιλιοστών στην Ουκρανία.
Όπως τον περασμένο Μάιο μάθαμε από τον Λόιντ Όστιν, ότι η Ελλάδα θα έστελνε δεύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία – διαψεύδοντας τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος στη Βουλή έλεγε ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο – έτσι και τώρα μάθαμε από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα αποστολή στρατιωτικού υλικού.

Ο Λόιντ Όστιν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Μαρκ Μάιλι, στον απόηχο της έβδομης συνάντησης της Ομάδας Άμυνας Επαφής της Ουκρανίας (αποκαλούμενη και ως Rammstein).

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ουσιαστικά αναφέρθηκε στη βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία κι αναφέρθηκε στις χώρες που θα προχωρήσουν στην αποστολή περαιτέρω στρατιωτικού υλικού προς τη χώρα της ανατολικής Ευρώπης.

Μεταξύ των χωρών συγκαταλέγεται και η Ελλάδα, η οποία θα στείλει, όπως είπε ο Λόιντ Όστιν βλήματα των 155 χιλιοστών.

Η Σουηδία ανακοίνωσε πακέτο αεράμυνας ύψους 287 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ισπανία υποσχέθηκε να στείλει δύο επιπλέον συστήματα και πυραύλους HAWK.

Ο Καναδάς πρόσφερε ένα πακέτο αμυντικής υποστήριξης 500 εκατομμυρίων δολαρίων και επίσης επιβεβαίωσε ότι παραμένει ο κορυφαίος χορηγός χειμερινών ενδυμάτων και εξοπλισμού στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο Όστιν εστίασε στη γερμανική συμβολή στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του πυροβολικού στην Ουκρανία, καθώς και στην παροχή πυραύλων σε συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης. Η Ελλάδα, όπως είπε, ανακοίνωσε τη μεταφορά παρτίδων βλημάτων των 155 χιλιοστών και η Πολωνία ανακοίνωσε την παράδοση πρόσθετων πυρομαχικών για πυροβολικό και άρματα μάχης, καθώς και συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου αναγνώρισε επίσης τη συμβολή των χωρών της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου στη σημαντική εκπαίδευση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού, στην οποία η Ελλάδα επίσης συμμετέχει, όπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης».

«Αυτές οι συνεισφορές θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές», τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. Από την άποψη αυτή, ανέφερε τις επιτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη διεξαγωγή αντιεπιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Χάρκοβο και στη Χερσώνα.

Ο Όστιν σημείωσε ότι οι χώρες που συμμετέχουν στην Ομάδα Επαφής θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για να προμηθεύουν στην Ουκρανία μεγάλες ποσότητες κρίσιμου εξοπλισμού και όπλων.

Στη συνάντηση του σχήματος συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι περίπου 50 χωρών.

  Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Χάρη στο επιτελικό κράτος και τις άοκνες προσπάθειες του κ. Πιερακάκη, πριν προλάβουν τα ελληνικά μέσα τα μαθαίνετε από το Όστιν. Κι αυτό κακό είναι;
    Πες κι εσύ Σάνια. Τι σε διορίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)