Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Δεκάδες προσαγωγές μετά τα επεισόδια στην Πολυτεχνική της Θεσσαλονίκης

Σε τουλάχιστον 40 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή όταν ολοκληρώθηκε η πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών κατά διαδηλωτών, όταν άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, βεγγαλικά και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που περίμεναν παραταγμένες.

Νωρίτερα είχαν ανάψει μικρές εστίες φωτιάς μπροστά από την πύλη της Πολυτεχνική Σχολής του ΑΠΘ.

Την ομάδα των παραπάνω ατόμων διέλυσαν αρχικά με αύρα νερού οι αστυνομικοί και ακολούθως μπήκαν στον χώρο της σχολής και άρχισαν ξανά να πετούν μολότοφ στους αστυνομικούς, που απάντησαν ξανά με χημικά. 

Και ενώ τα πράγματα φαίνονταν να έχουν ηρεμήσει, νέος «πολεμικός» γύρος ανάμεσα στους αγνώστους και τους αστυνομικούς ξεκίνησε γύρω μετά στις εννέα το βράδυ, με ανταλλαγή μολότοφ από μέσα από το ΑΠΘ και χημικών από τους αστυνομικούς.

Ακολούθησαν 40 προσαγωγές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η προσαγωγή ενός νεαρού κοντά στην Πυλή Εμπορίου, έξω από το ΑΠΘ, ο οποίος έδειξε να απορεί για την προσαγωγή του και αντιστάθηκε ζητώντας τον λόγο, λέγοντας «πάω σπίτι μου, αφήστε με». Τότε κάποιοι από τους αστυνομικούς προσπάθησαν να εμποδίσουν την καταγραφή της προσαγωγής από δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικροένταση μεταξύ των δύο πλευρών.


Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)