Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Απόλυτη δικαίωση Παράσχου Τσάνταλη


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΌΤΑΝ ΦΩΝΑΖΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

 

Κάθε μέρα που περνάει ο Παράσχος Τσάνταλης  δικαιώνεται συνεχώς . Ο αγώνας που έκανε στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου  κατά της κακοδιοίκησης που ζημίωνε τον Δήμο και τους κατοίκους του ξαναγίνεται επίκαιρος. Οι αγώνες για διαφάνεια στην λειτουργία του δήμου και την διασφάλιση του δημοσίου χρήματος με ότι αυτό συνεπάγεται , συζητείται πλέον  και σήμερα μάλιστα  εντόνως.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για μέρος μόνο απ ευθείας αναθέσεων  με μηδενικές εκπτώσεις στον Δήμο Αλμωπίας  έχουν κάνει την κοινή γνώμη να σκέφτεται διάφορα και να φαντάζεται ακόμα περισσότερα

 

Ο Παράσχος Τσάνταλης ως  αντιπολίτευση  στο τότε Δήμο Εξαπλατάνου στα πλαίσια των θεσμικών του υποχρεώσεων  έκανε ερωτήσεις για διάφορα έργα που έδειχναν να μην συμβαδίζουν με το κόστος που είχε δαπανηθεί. Η τότε διοίκηση σχεδόν στον ίδιο ρυθμό τον καλούσε να πάει στο Εισαγγελέα για να του  δώσουν  διάφορα στοιχεία , για το αυτονόητο. Αυτό που όφειλαν να κάνουν  και να διευκολύνουν την αντιπολίτευση στην άσκηση των καθηκόντων τους . Ακολούθησαν οι διάφορες αναφορές στα αρμόδιους κρατικούς  ελεγκτικούς μηχανισμούς . Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους έκαναν τους ελέγχους , έβγαλαν τα πορίσματα τους  και τα έστειλαν στην Δικαιοσύνη. Αυτή με την σειρά της άσκησε ποινικές διώξεις όπου διαπίστωσε κακοδιοίκηση ή διάφορες παραβάσεις. Από τα πορίσματα των ελεγκτών  προέκυψε ότι ο τότε Δήμος Εξαπλατάνου είχε  ζημιωθεί τεράστια ποσά . Ακολούθησαν μακροχόνιες δίκες όπου  και με την αλλαγή νόμων απαλλάχτηκαν σχεδόν όλοι. Δεν τους απάλλαξε βέβαια η κοινή γνώμη , ούτε και ποτέ τα χρήματα που έκαναν φτερά επέστρεψαν ποτέ στο ταμείο του Δήμου (μετέπειτα Αλμωπίας και καθολικού διαδόχου του Δήμου Εξαπλατάνου.) Σε όλες τις δίκες  καλούσαν τον Παράσχο Τσάνταλη, ως μάρτυρα.. Οι πρωταγωνιστές των κακοδιοικήσεων βέβαια , κατάφεραν , αντί να ζητήσουν  έστω μία δημόσια  συγνώμη από τους συμπολίτες τους ,   να εμφανίσουν τον Παράσχο Τσάνταλη ως εμπαθή , δικομανή  και ότι όλα τα κάνει για προσωπικούς λόγους. Φυσικά ο Δήμος δεν ήταν καμιά προσωπική του υπόθεση και έπραξε το αυτονόητο . Αυτό που του ζήτησαν όσοι τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Αγώνα για την διαφάνεια , ώστε τα χρήματα που πήγαιναν στον Δήμο να χρησιμοποιούνται για τον σκοπό που δίνονταν και να αποδίδονται  ως έργα για τους πολίτες. 

Ακόμα και όταν έσερναν τον Παράσχο Τσάνταλη στα δικαστήρια με μηνύσεις που του έκαναν , ως κατηγορούμενο πάλι τον εμφάνιζαν ως...δικομανή. 

Με την εκλογή του  στον Δήμο Αλμωπίας προσπάθησε να πείσει την δημοτική αρχή , όπως και προηγούμενες  ότι οφείλουν να διεκδικήσουν όσα τους στέρησαν οι υπεύθυνοι που υπέδειξαν οι  οι αρμόδιοι  κρατικοί ελεγκτικοί  μηχανισμοί και όχι ο ίδιος.

Όλοι όμως σφύριζαν αδιάφορα για να μην θίξουν κανέναν  και να μην γίνουν  δήθεν «κακοί» . Στην ουσία σκέφτονταν βέβαια πιθανά μελλοντικά πολιτικά οφέλη.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ,  οι ίδιοι φαίνεται  να μην διαφύλαξαν όπως έπρεπε τα συμφέροντα του Δήμου. Αν αληθεύουν όσα κατήγγειλε επαγγελματίας της Αριδαίας για απ ευθείας αναθέσεις με μηδενικές ή ελάχιστες  εκπτώσεις και απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο, ,ή είδαν το φως της δημοσιότητας,  ασφαλώς αφήνουν έκθετη την παράταξη του δημάρχου που διοικεί. Οφείλει και μάλιστα άμεσα να δώσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα άρχισαν να ανοίγουν στόματα και να ισχυρίζονται διάφορα. Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι σχεδόν παντού και σε όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου επικρατούσε η ίδια τακτική. Αλήθεια; Ψέμματα .; Μόνο η διοίκηση μπορεί να το ξεκαθαρίσει . Και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους . 

Μπορεί ο Π. Τσάνταλης να έχει ουσιαστικά αποσυρθεί από  τους  ενεργούς  αγώνες του  μετά την αισχρή  δικαστική τροπή που είχαν  οι προσπάθειές του, αλλά και τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του Δήμου. . .

Όμως η συντριπτική πλειοψηφία , από τις πρόσφατες αντιδράσεις, δείχνει ολοφάνερα ότι   τους επικροτεί , διότι αποδεικνύονται   διαχρονικοί .Στην ουσία τις αποδέχεται κ και αντιλαμβάνεται την αξία τους. Προστατεύουν  το δημόσιο χρήμα , αλλά και τους προσωρινά κατέχοντες εξουσία από τη αλαζονεία και την ροπή προς την κακοδιοίκηση.

 

3 σχόλια:

  1. Πολύ εύστοχο το δημοσίευμα,για να μη τρελλαθουμε.Δεκα χρόνια,όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι,σφύριζαν αδιάφορα για το πλιάτσικο που είχε συντελεσθεί στην Αλμωπία και τώρα,βγαίνει πρώην Δήμαρχος,να καταγγείλει απευθείας αναθέσεις,ξεχνώντας ότι στη πενταετή θητεία του,εκανε το παν,να διαγράψει καταλογισμους και να κουκουλωσει,όσα με αγώνες πέτυχε ο Τσανταλης.Βέβαια για να μη τον αδικούμε κιόλας,με την συνδρομη όλων των παρατάξεων.Τωρα,όλοι κοπτοντε,σαν αγνές παρθένες,ότι ανακάλυψαν την Αμερική.Αν όντως κύριοι της αντιπολίτευσης, σας ενδιαφέρει η κακοδιοίκηση του Δήμου,αποδειξτε το και δρομολογειστε τα ανοικτά θέματα του Τσάνταλη,που περιμένουν λύση.Ιδου η Ρόδος,ιδού και το πήδημα.Ειδαλως,μη ψαρεύετε σε θολά νερά,με φθηνά πολιτικαντικα παιχνίδια,παίζοντας τον συνήγορο του κάθε επαγγελματία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τσάνταλης έχει δικαιωθεί στην συνείδηση του κόσμου άλλοι είναι που κρύβονται και πολλοί περισσότεροι αυτοί που θα κρυφτούν στο εγγύς μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όντως πολύ εύστοχο το δημοσίευμα και ο σχολιασμός του 1:33 όχι όμως σε όλο του το κείμενο.
    Σαφέστατα θα πρέπει να καταγγελθεί η λογική των απευθείας αναθέσεων.
    Είναι σίγουρο ότι ο Δήμος ζημιώνεται από αυτή την διαδικασία.
    Είναι σίγουρο ότι γίνεται για προσωπικούς λόγους.
    Επιτέλους ας ασχοληθούμε, εμείς που ζούμε στην Αλμωπία με πραγματικά θέματα της περιοχής μας και όχι μόνο με πρόσωπα.
    Το λυπηρό είναι λαμβάνοντας υπόψη μου την αναφορά του δημοσιεύματος περί απαλλαγής, ότι όχι μόνο δεν τους εξοστράκισε ο λαός της Αλμωπίας αλλά τους επιβράβευσε σε κάθε πολιτική - εκλογική τους ανάμειξη.
    Επίσης θα αναφέρω ότι ο σεβαστός εν λόγω κύριος είναι ακόμη ενεργότατος δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα συγκυβερνήτης με τους υπάρχοντες.
    Όσο για την αναφορά προς τους δημοτικούς συμβούλους θα ήθελα να είμαστε πιο προσεκτικοί.
    Υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης - αντιπολίτευσης οι οποίοι ουδεμία ανάμειξη έχουν σε τέτοιου είδους θέματα και μάλιστα είναι υπερασπιστές της πλήρους διαφάνειας και προστασίας των συμφερόντων του Δήμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)