Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Επίδομα ένστολων: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία - «Όχι» (κατά λάθος) ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI

 

Υπερψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ η τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα δοθεί το ειδικό επίδομα των 600 ευρώ στους ένστολους που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο επίδομα αναμένεται να βρεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μία ή δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε ότι αφορά την «μορφή» , με βάση τη διάταξη που ψηφίστηκε, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης, δεν δεσμεύεται, και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το δημόσιο εν γένει. Δεν υπόκειται σε κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές, ούτε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ΚΦΕ, και δεν γίνεται παρακράτηση φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με το άρθρο 60 του ΚΦΕ.

Όμως δεν έλειψαν και οι πολιτικές κόντρες, καθώς στην ψηφοφορία η Γιώτα Πούλου, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι στις ομιλίες της είχε ξεκαθαρίσει ότι η Κουμουνδούρου θα το υπερψηφίσει, τελικά είπε «όχι». Σύμφωνα με πληροφορίες η ψήφος της ήταν λανθασμένη και τελικά προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση. Σε κάθε περίπτωση εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και το ΜεΡΑ25 ενώ τα υπόλοιπα κόμματα είπα «ναι».

Πούλου- τροπολογία
Πούλου- τροπολογία
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)