Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Εισαγγελική εντολή: Έφοδος σε σπίτια και εταιρίες για το Predator

Εισαγγελική εντολή: Έφοδος σε σπίτια και εταιρίες για το Predator
 
 
 
Η εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή για έρευνες σε σπίτια και εταιρείες που σχετίζονται με το Predator.

«Έφοδο» σε έξι εταιρείες πραγματοποιούν από το πρωί στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, μετά από παραγγελία των Εισαγγελικών αρχών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί, αξιοποιώντας στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους τις τελευταίες ημέρες από έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις, εντόπισαν πρόσωπα που φέρονται να έχουν σχέση με εταιρείες που σχετίζονται με το λογισμικό Predator.

Τουλάχιστον έξι εταιρίες έχουν τεθεί στο στόχαστρο των Εισαγγελέων που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, οι οποίοι οργάνωσαν μία εκτεταμένη επιχείρηση με αιφνιδιαστικές εφόδους στα γραφεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικοί λειτουργοί που «τρέχουν» τη μεγάλη έρευνα για τις καταγγελίες περί της χρήσης του κακόβουλου λογισμικού Predator για παρακολουθήσεις επικοινωνιών συγκεκριμένων προσώπων, αξιοποίησαν στοιχεία που τους κοινοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, έγγραφα αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις. Τα εν λόγω στοιχεία φαίνεται να οδηγούν στην εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων τα οποία με τη σειρά τους σχετίζονται με εταιρίες που έχουν εμπλοκή με το λογισμικό.

Έτσι, οργάνωσαν την επιχείρηση εφόδων ώστε να κατασχέσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που διενεργούν. Όλο το υλικό που θα προκύψει θα αξιολογηθεί ώστε μετά να κριθεί από τους Εισαγγελείς η επόμενη ή οι επόμενες ποινικές ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

Όπως έγραφε την Κυριακή στο iEidiseis ο Δήμος Βερύκιος, η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει κίνηση θεατράλε αλά …Βρυξελλών με συλλήψεις «εκτελεστικών» στο σκάνδαλο των υποκλοπών, με μοναδικό στόχο για να βγάλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το επίκεντρο του κάδρου του σκανδάλου των υποκλοπών. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)