Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Αλέξανδρος Καϊλής: Δεξί χέρι του Ψωμιάδη και στη διοίκηση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου μέσω Άδωνι

ΚΑΙΛΗ - ΤΖΙΟΡΤΖΙΟ

«Η παράγκα που υπήρχε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης ήταν κοινή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Και ο Αλέξανδρος Καϊλής ήταν ένας ακροδεξιός από τα φοιτητικά του χρόνια, που πέρασε στην ΕΠΕΝ, φλερτάρισε με τον Καρατζαφέρη και κατέληξε στο ΠΑΣΟΚ», καταγγέλλει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος με αφορμή τις δυσώδεις αποκαλύψεις μετά τη σύλληψη της Εύας Καϊλή αλλά και τον εντοπισμό του πατέρα της από τη βελγική αστυνομία με βαλίστα γεμάτη με 600.000 ευρώ.

Ο πρώην ευρωβουλευτής και συν-εκπρόσωπος των Πράσινων, επισημαίνει ότι ο πατέρας της  Εύας Καϊλή, Αλέξανδρος, είχε ρόλο στη συγκάλυψη των ευθυνών, της αδιαφάνειας και της διαπλοκής που υπήρχε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης επί Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του στην ΕφΣυν, «ο Αλέξανδρος Καϊλής συντόνιζε εδώ και χρόνια ένα πολυμελές και ιδιοτελές κύκλωμα στη Νομαρχία και στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Το κύκλωμα αυτό είχε αναγάγει σε… επιστήμη τους «πρόχειρους διαγωνισμούς» (δηλ. τις απευθείας αναθέσεις), διασπώντας και δίνοντας 465 έργα μέχρι 45.000 ευρώ σε ημετέρους, τα περιβόητα 45άρια. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, εξέδιδαν ψευδείς βεβαιώσεις ότι έχουν υλοποιηθεί έργα που δεν έγιναν ποτέ και υπέγραφαν συμβάσεις έργου με πρόσωπα που δεν πατούσαν ποτέ στις υπηρεσίες τους».

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος αναφέρει ότι ο Αλέξανδρος Καϊλής, «κυνήγησε βασικούς μάρτυρες κατηγορίας του συστήματος Ψωμιάδη, όπως ο Ι. Σιάννης, για τον οποίο ζήτησε από τον εισαγγελέα να διεξαχθούν ανακρίσεις εναντίον του για παραβατική συμπεριφορά, ώστε να εξουδετερώσει τις καταγγελίες του υπαλλήλου. Ευτυχώς, όμως, οι ανακρίσεις οδήγησαν σε αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα».

Στο Παπαγεωργίου μέσω Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Αλέξανδρος Καϊλής, είχε τοποθετηθεί μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου από τον Άδωνι Γεωργιάδη κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας (25/6/2013-9/6/2014). Ο Αλέξανδρος Καϊλής, τοποθετήθηκε στο Δ.Σ του Παπαγεωργίου στις 13 Μαΐου 2014 και παρέμεινε μέχρι τις 9 Μαρτίου 2016.

Η Εύα Καϊλή, όταν είχαν βγει κάποια δημοσιεύματα που ανέφεραν λανθασμένα ότι είχε τοποθετηθεί ο πατέρας της στη θέση του προέδρου, με δήλωσή της είχε πει ότι τοποθετήθηκε απλό μέλος του ΔΣ, «θέση τιμητική και άμισθη». Ο Αλέξανδρος Καϊλής είναι σήμερα αναπληρωτής Προϊστάμενος στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή:avgi.gr

2 σχόλια:

  1. Τα πετσομπουκωμένα γενικώς και τα ντόπια ειδικώς τσι-μου-διά.
    Μάλιστα τα ντόπια πετσομπουκωμένα εξαφανίζουν και σχόλια που αφορούν στις διασυνδέσεις του Καϊλιδαίικου με τις απάτες Ψωμιάδη και τις σχέσεις με τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όταν είσαι (πετσο)μπουκωμένος πώς να μιλήσεις;

      Διαγραφή

(3)