Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Ο Μητσοτάκης υμνεί Χατζηδάκη και εμφανίζεται “υπεράνω” για τις υποκλοπές

Ο Μητσοτάκης υμνεί Χατζηδάκη και εμφανίζεται “υπεράνω” για τις υποκλοπές 


 

Κοπλιμέντα αντάλλαξαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας, με φόντο το δημοσίευμα για παρακολούθηση Χατζηδάκη. Μητσοτάκης: “Δεν ανταγωνιζόμαστε το ΣΥΡΙΖΑ στη λάσπη”


Σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το δημοσίευμα περί παρακολούθησης του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας δεν εφείσθη εγκωμίων για τον υπουργό Εργασίας.

Ο κ. Χατζηδάκης ήταν άλλωστε ομιλητής στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών , στην οποία ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί ότι θα μιλούσε και ο πρωθυπουργός.
ADVERTISING

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης αν και δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις υποκλοπές, αλλά έκανε μία σύνοψη των κυβερνητικών πεπραγμένων και έθεσε τους στόχους για τις εκλογές του 2023, διαμήνυσε ότι δεν θα ανταγωνιστεί το ΣΥΡΙΖΑ στη λάσπη και την τοξικότητα, επιχειρώντας έτσι να αφήσει πίσω του αυτή τη δυσάρεστη για την κυβέρνηση συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ειδικότερα ότι η κυβέρνηση “δεν θα μπει στον πειρασμό να ανταγωνιστεί με τους αντιπάλους μας στη λάσπη και στην τοξικότητα” προσθέτοντας: “Αυτός που επενδύει σε τέτοιες πρακτικές είναι κατά κανόνα αυτός ο οποίος δεν έχει να σας πει τίποτα για τα δικά σας προβλήματα, ο οποίος δεν έχει λύσεις οι οποίες να αντέχουν στη βάσανο της σύγκρισης. Και ίσως κουβαλώντας και κάποια πολιτική «τεχνογνωσία» η οποία να έρχεται από το βαθύ παρελθόννα επιλέγει να κάνει τη ζωή της χώρας «ροντέο».”

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: “Δε θα τους ακολουθήσουμε. Θα απαντάμε πάντα με ευθύτητα και με αυτοπεποίθηση. Αλλά μην περιμένετε από μας ότι δεν θα μιλήσουμε για το έργο μας και ότι δεν θα μιλήσουμε κυρίως για το σχέδιό μας για την επόμενη τετραετία. Δεν σε ψηφίζει κανείς μόνο γι’ αυτά τα οποία έκανες, σε ψηφίζει γι’ αυτά τα οποία θέλεις να κάνεις.”

Δήλωσε μάλιστα ότι το έργο της κυβέρνησης είναι ακόμη ημιτελές και έκανε λογο για ένα σχέδιο οκταετίας, ενώ “απείλησε” τους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο, αναφέροντας ενδεικτικά: “Άκουγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι θα αυξήσουν πάλι τους φόρους, θα καταργήσουν τη μισή Αστυνομία, θα ανοίξουν ξανά τα σύνορα. Τίποτα από αυτό που πετύχαμε δεν είναι δεδομένο.”

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δεύτερης τετραετίας για τη ΝΔ θα είναι η ανάπτυξη να έχει ένα πραγματικό αποτύπωμα και στα εισοδήματα των εργαζομένων, κυρίως του ιδιωτικού τομέα.

“Όμως τα πρώτα σημαντικά βήματα έγιναν. Με αυτήν την κυβέρνηση και με απόφαση του Κωστή του Χατζηδάκη αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 50 ευρώ και θα αυξηθεί και πάλι την 1η Μαΐου του 2023” , πρόσθεσε. Ενώ αναφέρθηκε δύο φορές στον υπουργό Εργασίας απλώς με το μικρό του όνομα, Κωστής.

Το δεύτερο στέλεχος στο οποίο έκανε ονομαστική αναφορά ο κ.Μητσοτάκης ήταν ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος θα πολιτευτεί με τη ΝΔ στο Δυτικό Τομέα Αθηνών.

“Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το γεγονός ότι κοντά σε αυτή την πορεία πλαισιωθήκαμε από ένα κυβερνητικό σχήμα, από ανθρώπους οι οποίοι δεν άνηκαν πάντα στην παράταξή μας. Συστρατεύτηκαν όμως μαζί μας. Είναι επιτυχία. Έτσι δεν είναι αγαπητέ μου Μιχάλη;”, είπε ειδικότερα ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Έχουμε καταφέρει και έχουμε φέρει στη ΝΔ, στη μεγάλη μας πολιτική οικογένεια, ανθρώπους οι οποίοι δεν προέρχονται από τον παραδοσιακό μας χώρο. Κι έτσι μπορούμε και μεγαλώνουμε τη Νέα Δημοκρατία και τελικά την κάνουμε πιο ισχυρή”.

Σημείωσε δε ότι: “Γι’ αυτό και έχει σημασία για τις επόμενες εκλογές, η αυτοδύναμη ΝΔ, την οποία θέλουμε και για την οποία θα αγωνιστούμε, δεν θα είναι μια ΝΔ η οποία θα είναι κατ’ ανάγκη μονοχρωματική. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια κυβέρνηση αξιοκρατική.”

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα διεκδίκησε για τη δική του κυβέρνηση την ταμπέλα του προοδευτισμού.

“Έχω κουραστεί, να ακούω διάφορους να μιλάνε για «προοδευτική διακυβέρνηση». Έχει η χώρα προοδευτική διακυβέρνηση και είναι η κυβέρνηση της ΝΔ”, δήλωσε.

Σημειωτέον επισης οτι παραδέχθηκε πως έχουν γίνει και λάθη, χωρίς να διευκρινίσει σε ποια αναφέρεται:

“Αν γίνονται λάθη τα διορθώνουμε. Με θάρρος τα διορθώνουμε. Ξέρετε, τα λάθη κατά κανόνα είναι σφάλματα τα οποία επαναλαμβάνονται. Τα λάθη πρέπει να διορθώνονται. Και είχαμε θάρρος να αναγνωρίσουμε λάθη τα οποία έγιναν και να τα διορθώσουμε με ταχύτητα και με αποτελεσματικότητα”.
Χατζηδάκης: Η σημερινή κυβέρνηση είναι η πιο επιτυχημένη στη Μεταπολίτευση

«Έχω συμμετάσχει σε τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, όλες έκαναν τις δικές τους προσπάθειες, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ίσως -ή σίγουρα-, η πιο επιτυχημένη κυβέρνηση της Ελλάδας στη Μεταπολίτευση. Και αυτό το οφείλουμε και στον δικό σας αγώνα και στη δική σας στήριξη, αλλά το οφείλουμε και στις επιλογές του ίδιου του πρωθυπουργού. Κι αυτό νομίζω φαίνεται πιο ξεκάθαρα αν επιχειρήσει κανείς να κάνει έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου», ανέφερε από την πλευρά του, στη συνέλευση, ο Υπουργός Εργασίας, θέλοντας και εκείνος από την πλευρά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το δημοσίευμα της Documento.

Ο κ. Χατζηδάκης εξάλλου χθες δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως ήταν δυνατόν να τον παρακολουθούσε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας τη μακρά πολιτική φιλία που τους συνδέει.

«Αυτά που έγιναν μέσα σε περίπου 4 χρόνια στην Ελλάδα δεν έγιναν ολόκληρες δεκαετίες. Και η μεγαλύτερη υπηρεσία που προσέφερε η κυβέρνηση αυτή -και θα συνεχίσει, με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών και την ακόμα πιο δυνατή εντολή, να προσφέρει- είναι ότι γκρέμισε τον έναν μύθο μετά τον άλλον στη Μεταπολίτευση», δήλωσε από την πλευρά του ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Δημήτρης Μαυροειδάκος και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου.

Στη συνέλευση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρια Συρεγγέλα, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος,  ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Γιάννης Λοβέρδος, ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο  Γενικός Γραμματέας της ΔΕΕΠ Αλέξανδρος Φυντανίδης.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)