Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Νέος ισχυρός σεισμός τώρα στη Λέσβο

Στον «χορό» του Εγκέλαδου και η Μυτιλήνη: Τρεις μετασεισμοί μετά τα 4,9 Ρίχτερ

 

 

Οι σεισμοί δεν έχουν τέλος στη Λέσβο, αφού ακόμα μία δυνατή δόνηση καταγράφηκε, πριν από λίγη ώρα, στο νησί.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο νέος σεισμός καταγράφηκε στις 08:39 π.μ., με το επίκεντρό του να εντοπίζεται 3 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά από το Μανταμάδο. Ακόμα, το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίστηκε στα 17,3 χιλιόμετρα.

Είχε προηγηθεί  ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που αναστάτωσε τους κατοίκους της Λέσβου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (07/01). Μάλιστα, μετά τη συγκεκριμένη ισχυρή δόνηση, ακολούθησαν τουλάχιστον τρεις σημαντικοί μετασεισμοί.

Χαρακτηριστικά, ο μεγαλύτερος σεισμός σημειώθηκε στις 03:52 π.μ. και, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε 4 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Μανταμάδου. Η εν λόγω δόνηση, με εστιακό βάθος 17,3 χιλιομέτρων, έγινε αισθητή και στις ακτές της Τουρκίας.

σεισμός, σεισμός τώρα, σεισμός Λέσβος, σεισμός Μυτιλήνη, Λέσβος, Μυτιλήνη
Πηγή: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ακολούθησαν μετασεισμοί

Λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε και μετασεισμός μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 14 χιλιόμετρα ανατολικά βορειοανατολικά του Μανταμάδου στη Λέσβο. Επίσης, σημειώθηκαν άλλοι δύο μετασεισμοί 2,6 και 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αντίστοιχα, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών, ανοικτά των Μοσχονησίων.

Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές από τους σεισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)