Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Πρόταση μομφής από τον Α. Τσίπρα

LIVE η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για τις υποκλοπές

Στην αντεπίθεση περνά σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, με την ανακοίνωση των ονομάτων που αποδεδειγμένα ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, όπως τεκμηριώνεται από τους τους ελέγχους που διενήργησε η ΑΔΑΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται, με παρέμβαση του, να κάνει γνωστά στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Υγεία, τα ονόματα που περιείχε ο λευκός φάκελος που πήρε χθες από την ΑΔΑΕ, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ράμμο.

Παρακολουθήστε LIVE την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα:

«Κυρίες και κύριο βουλευτές

Για την πατρίδα, την κοινωνία, τα πολιτικά κόμματα, τους πολίτες, έρχεται κάποτε μια κρίσιμη στιγμή, που καλούνται να πάρουν μια σαφή θέση. Να πουν το μεγάλο ΝΑΙ, ή το μεγάλο ΟΧΙ.

Σε μια τέτοια στιγμή βρισκόμαστε σήμερα. Η Ελλάδα κλυδωνίζεται μέσα στα ταραγμένα νερά της γεωστρατηγικής αστάθειας. Την κοινωνία την πολιορκεί η ανασφάλεια για το σήμερα. Και η αγωνία για το αύριο.

Και δυστυχώς, οι τύχες της κοινωνίας, της δημοκρατίας, της πατρίδας, σε μια τέτοια στιγμή, βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης όχι μόνο ανίκανης, προσκολλημένης σε ιδιοτέλειες και συμφέροντα, αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής.

Και ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας.

Από τους κανόνες της δημοκρατίας.

Από την ηθική της δημοκρατίας.

Από τις γραμμές και τις συντεταγμένες του κράτους δικαίου που αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας.

Κανείς δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια και τα αφτιά μπροστά σ’ αυτό που συμβαίνει.

Γιατί αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μόνο κάποιους έγκριτους συνταγματολόγους, ή κάποιους ιδιαίτερα ευαίσθητους για τα δημοκρατικά δικαιώματα, όπως θέλουν να το εμφανίζουν οι διάφοροι προπαγανδιστές της κυβέρνησης. Αφορά τη ζωή των ανθρώπων.

Αφορά το κλίμα και τους κανόνες μέσα στους οποίους η κοινωνία δρα και προοδεύει, αξιοποιώντας δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες. Μας αφορά όλους.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)