Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Τουρκία: Ανασύρθηκε ζωντανή εξαμελής οικογένεια μετά από 102 ώρες στα χαλάσματα του Χατάι

Τουρκία: Ανασύρθηκε ζωντανή εξαμελής οικογένεια μετά από 102 ώρες στα χαλάσματα του Χατάι
 
 
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος εδώ και ώρες για απεγκλωβισμούς ζωντανών από τα συντρίμμια που προκάλεσε ο σεισμός στην Τουρκία και στη Συρία.

Φαίνεται όμως πως η ελπίδα για ζωή είναι αυτή που τελικά νικάει.

Ζωντανή κάτω από τα χαλάσματα μετά από 102 ώρες ανασύρθηκε μια εξαμελής οικογένεια στην πόλη Χατάι της νοτιας Τουρκίας που επλήγη από τον φονικό σεισμό.

Σύμφωνα με το Assosiated Press τα έξι μέλη της οικογένειας κατάφεραν να επιβιώσουν μετά από τόσες ώρες τυλιγμένοι με κουβέρτες σε έναν μικρό χώρο στο κατεστραμμένο σπίτι τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχουν διασωθεί ένα ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά τους (από 15 ως 24 ετών), ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό συγγενικούς τους ζευγαριού, που ζούσε στο απέναντι διαμέρισμα.

Όταν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού, οι διασώστες δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τη συγκίνησή τους και ξέσπασαν σε κλάμματα.

Δεν είναι όμως η μοναδική επιτυχής διάσωση μετά από τόσες ώρες.

Εκτός από τη συγκεκριμένη οικογένεια, ολοκληρώθηκαν κι άλλες διασώσεις ατόμων που παρέμειναν περισσότερες από 100 ώρες εγκλωβισμένα στα ερείπια στην επαρχία Χατάι. Μεταξύ τους, ένα αγοράκι 3,5 ετών που είχε μείνει 103 ώρες στα χαλάσματα, καθώς και ένα παιδί 8,5 ετών με τον πατέρα του, που βρίσκονταν 101 ώρες στα συντρίμμια.

Η διάσωση όμως που συγκλόνισε ήταν αυτή ενός βρέφους μόλις 10 ημερών μαζί με τη μητέρα του, η μικρή Yağız που ανασύρθηκε ζωντανή στην επαρχία Adiyaman της Τουρκίας από την αποστολή έρευνας και διάσωσης της Κωνσταντινούπολης μετά από 90 ώρες.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)