Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Αγκαλιασμένο στα χαλάσματα βρέθηκε νεκρό το ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια

Αγκαλιασμένο στα χαλάσματα βρέθηκε νεκρό το ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια
 
 
Με τον πιο άδοξο τρόπο έληξαν οι έρευνες για το ζευγάρι Ελλήνων στα συντρίμμια της πολυκατοικίας τους στην Αντιόχεια της Τουρκίας.
Γράφτηκε ο τραγικός επίλογος στις έρευνες για το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια (Antakya) της Τουρκίας, καθώς το ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στα χαλάσματα του σπιτιού τους.

Οι Τούρκοι διασώστες εντόπισαν πρώτα τη σορό του 65χρονου άνδρα κάτω από τόνους από ερείπια και λίγο αργότερα, βρέθηκε και η σορός της 62χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το άτυχο ζευγάρι βρέθηκε αγκαλιασμένο κάτω από το κρεβάτι του, καθώς καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια μέσα στην κρεβατοκάμαρά του.

Το δύσκολο έργο της αναγνώρισής τους ανέλαβε ο γαμπρός τους, ο άντρας της κόρης τους, ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το ζευγάρι των Ελλήνων.

Ακόμη και μέχρι χθες το βράδυ χτυπούσε το κινητό τηλέφωνο του άνδρα, με τον γαμπρό του να τον αναζητά.

Άκαρπη η επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στην 6οροφη πολυκατοικία επιχειρούσαν 23 άνδρες της ΕΜΑΚ, τρεις διασώστες, 2 ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι τρία άτομα ιατρικό προσωπικό και δύο ειδικού τύπου οχήματα. Περίπου στις 2 το μεσημέρι, οι Ελληνες πυροσβέστες κατέβασαν κάμερα στα ερείπια, προκειμένου να βοηθηθούν στην προσπάθεια να εντοπίσουν τους ανθρώπους.

Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ, όμως, διεκόπη καθώς δεν είχαν βρει σημεία ζωής.

Τα τουρκικά συνεργεία προχώρησαν, στη συνέχεια, σε «εκκαθάριση» του χώρου με σκαλπτικά εργαλεία που δεν κάνουν διάτρηση.

zevgari-ellinwn.jpg

Είχαν να δώσουν σημεία ζωής από τη Δευτέρα

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ζευγάρι που έμενε στην περιοχή και είχαν να δώσουν σημεία ζωής από την ημέρα του καταστροφικού σεισμού.

Ο 65χρονος και η 62χρονη κατοικούσαν στον 5ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Τους αρμόδιους φορείς είχαν ειδοποιήσει τα παιδιά και οι συγγενείς τους ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για να εντοπιστούν.

Tα τελευταία 10 χρόνια το ζευγάρι με διπλή υπηκοότητα ζούσε στην Αντιόχεια, ενώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο εξωτερικό.

«Θέλουμε έστω να βρούμε τις σορούς τους»

Η κόρη του ζευγαριού των Ελλήνων είχε μιλήσει στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος».

«Όταν έγινε ο σεισμός ήρθαμε από την Κωνσταντινούπολη στην Αντιόχεια και ζητούσαμε από τους διασώστες από τη Δευτέρα να έρθουν να τους αναζτήσουν. Το διαμέρισμά τους ήταν σε 6οροφο κτίριο που γκρεμίστηκε. Οι γονείς μου έμειναν στον 5ο όροφο. Θα μπορούσαν να τους σώσουν εάν έρχονταν τις πρώτες 24 ώρες, ωστόσο δεν ήρθε κανείς στο σημείο. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε είπαν ψάχνουμε σε σημεία όπου ακούγονται φωνές», λέει, ξεσπώντας σε κλάματα.

«Η αδερφή μου μένει στο Ντουμπάι, κάλεσε το προξενείο, τα κανάλια, καλέσαμε όλους όσους μπορούσαμε», σημείωσε.

«Ο πατέρας μου είναι Έλληνας πολίτης και η μητέρα μου έχει τουρκική και ελληνική υπηκοότητα. Ο προ προπάππους μου είχε έρθει στην Τουρκία από την Ελλάδα και ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Τουρκία όπως και εγώ. Ζούσαμε χρόνια στη Συρία με τον πόλεμο επιστρέψαμε στην Τουρκία», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν κάλεσαν την ελληνική πρεσβεία, απαντά πως δεν κάλεσαν την πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη αλλά η αδερφή της κάλεσε την ελληνική πρεσβεία στο Ντουμπάι.

«Θέλουμε έστω να βρούμε τις σορούς τους», είπε. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)