Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Θρίλερ με Έλληνες αγνοούμενους στην Τουρκία - Τι λένε διπλωματικές πηγές

Θρίλερ με Έλληνες αγνοούμενους στην Τουρκία - Τι λένε διπλωματικές πηγές
 
 
Έλληνες μεταξύ των αγνοούμενων στην Τουρκία μετά τον σεισμό. Οι τελευταίες πληροφορίες.

Θρίλερ στην Τουρκία μετά τις πληροφορίες ότι υπάρχουν Έλληνες αγνοούμενοι μετά τον μεγάλο σεισμό.

Διπλωματικές πηγές τοποθετούνται για το θέμα αυτό σημειώνοντας πως «η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώθηκε, από συγγενείς, ότι ζευγάρι Ελλήνων, με διπλή υπηκοότητα, αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας».

Όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές «ευθύς μόλις της περιήλθε η σχετική πληροφορία η Ελληνική Πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές και τα σωστικά συνεργεία. Οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται».

Νωρίτερα, ο ΑΝΤ1 μετέδωσε ότι υπάρχουν αναφορές για Έλληνα μεταξύ των εγκλωβισμένων κάτω από τα χαλάσματα των κτιρίων στην ανατολική Τουρκία στην πόλη της Αντιόχειας

Όπως ανέφεραν οι μαρτυρίες, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Έλληνας είναι παντρεμένος με Ορθόδοξη Σύρια και βρισκόταν στην περιοχή όταν χτύπησε ο Εγκέλαδος. Σύμφωνα με την μαρτυρία του γαμπρού του, το ζευγάρι βρίσκεται παγιδευμένο κάτω από τα χαλάσματα από την πρώτη ημέρα που συνέβη ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ.

Οι φωνές τους ακούγονταν μέχρι και πριν λίγες ώρες, όμως τώρα η τύχη τους αγνοείται. Οι συγγενείς τους κάνουν έκκληση για βοήθεια στις ελληνικές αρχές που βρίσκονται στο σημείο και ενισχύουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Όπως αναφέρει ο γαμπρός του, έχουν επικοινωνήσει και με το ελληνικό προξενείο για να ζητήσουν βοήθεια. Πάντως, το ΥΠΕΞ δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για Έλληνα αγνοούμενο. Άλλες αναφορές μιλούν για ζευγάρι από τη Συρία, που έχουν ελληνικά διαβατήρια.

Ο φονικός σεισμός «χτύπησε» σφοδρά την Αντιόχεια, που έχει μετατραπεί σε «πόλη-φάντασμα».

Κτήρια έχουν καταρρεύσει και τα σωστικά συνεργεία επιχειρούν για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)