Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Αδειάζει» την αστυνομία, αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία Φύσσα

https://www.documentonews.gr/wp-content/uploads/2023/02/5802144.jpg 

Τις καταθέσεις των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, αποδόμησε για ακόμα μία φορά -όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο- με την κατάθεσή του, στο Εφετείο της Χρυσής Αυγής, ο εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού, Δημήτρης Χατζησταμάτης, ο οποίος είχε επιχειρήσει να μεσολαβήσει ανάμεσα στην παρέα του Παύλου Φύσσα και τους τρεις χρυσαυγίτες, στην καφετέρια «Κοράλλι» πριν καταφτάσει το τάγμα εφόδου της Χ.Α., το βράδυ της δολοφονίας.

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι η δολοφονία έγινε παρουσία της αστυνομίας και έκανε λόγο για συντονισμένη κάθοδο του τάγματος εφόδου με «δουλεμένο» ποδοβολητό που φώναζε «νάτος νάτος»

Εισαγγελέας: Όταν έφτασαν οι μηχανές ΔΙΑΣ είπαν κάτι;
Μάρτυρας: Ναι, «διαλύστε το».
Κ. Παπαδάκης (Πολιτική Αγωγή): Η ομάδα ΔΙΑΣ ήρθε πριν από τους 15;
Μάρτυρας: Ναι.
Κ. Παπαδάκης: Ήρθαν και τα 4 μηχανάκια;
Μάρτυρας: Ναι.

«Ξαφνικά, ακούμε ποδοβολητό, άνευ λόγου, καμιά δεκαπενταριά άτομα, ομοιόμορφα ντυμένα και λέγανε ”νάτος, νάτος”», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας και πρόσθεσε:

«Με το που βγαίνω, ακούω φωνές ”παιδιά τον μαχαίρωσαν”, βλέπω τον Φύσσα τον είχε αγκαλιάσει η κοπέλα δίπλα του. Ήταν σε μια ένταση, φωναζε σε μηχανές της ΔΙΑΣ ”εσείς φταίτε”. Φώναζα να δω αν υπάρχει κάποιος γιατρός, έρχεται μια κοπέλα που ήταν νοσηλεύτρια με ένα μπουκάλι νερό. Εκείνη την ώρα βλέπω ότι το κεφάλι είχε πάει πολύ κάτω, λέω στην κοπέλα να τον ξαπλώσει κάτω, μου λέει ”δεν βρίσκω τον σφυγμό του”, λέω στο παλικάρι της ΔΙΑΣ ότι εκεί υπάρχει σταθμός του ΕΚΑΒ, με ρωτάει ο αξιωματικός υπηρεσίας και του λέω ”τον χάσαμε’‘».

Μάρτυρας: Εγω είδα πεζούς, 10-15 άτομα που κυνηγούσαν το ζευγάρι.
Πρόεδρος: Είναι τρεις στο «Κοράλλι», πώς γίνονται 15;
Μάρτυρας: Προφανώς η ομάδα βγήκε από την Ξάνθου, ενώθηκαν και πήγαιναν στοχευμένα για τους άλλους.
Εισαγγελέας: Όταν είπατε ακούσατε ποδοβολητό;
Μάρτυρας: Το ποδοβολητό ήταν για ψυχολογικούς λόγους για να φοβηθεί η άλλη ομάδα, η ένταση και ο βηματισμός ήταν μαζί.
Εισαγγελέας: Εννοείτε έτρεχαν συντεταγμένα;
Μάρτυρας: Ναι ήταν δουλεμένο.
Πρόεδρος: Κρατούσαν κάτι;
Μάρτυρας: Στειλιάρια και κράνη, ήταν ομοιόμορφα ντυμένοι, και θεωρώ ότι το ποδοβολητό ήταν συντεταγμένο υπήρχε ένας ρυθμός σαν ομάδα που είναι δουλεμένη.
Πρόεδρος: Ακούσατε παράγγελμα;
Μάρτυρας: Όχι, «νάτοι» και «νάτος» φώναζαν.

Ο ίδιος, περιγράφοντας την πληγή από το μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου Φύσσα είπε πως «ήταν στην αριστερή πλευρά και ανοιχτή σαν τριαντάφυλλο, αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποιούν, ανοιχτή η πληγή», ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου της έδρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι μια τέτοια μαχαιριά «είναι πιο αποτελεσματική και σίγουρα πιο θανατηφόρα».

Η κατάθεση του μάρτυρα θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου

Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)