Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

43 χρονια πριν ένσταση για τα δοκάρια στον αγώνα Λουτράκι - Άψαλος


Το  θέμα που προέκυψε στο Περιστέρι και στον αγώνα Ατρόμητος - ΑΕΚ με τα δοκάρια που δεν έγινε  είχε προηγούμενο καατά κάποιο τρόπο σε αγώνα της ΕΠΣ Πέλλας. Την σεζόν 1979-80 στο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας, στο  παιχνίδι Άρης Λουτρακίου - Όλυμπος Αψάλου, παρουσία 1500 και πλέον φιλάθλων, παιζόταν η παραμονή στην Α’ Κατηγορία.

 

Το τελικό σκορ ήταν 4-2 υπέρ των γηπεδούχων, ωστόσο πριν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι του Όλυμπου Αψάλου διαπίστωσαν ότι τα δοκάρια στο γήπεδο Λουτρακίου είχαν λάθος διαστάσεις, ήταν πιό χαμηλά, παρόλα αυτά ο διαιτητής αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι.

 

Μετά το παιχνίδι , οι Λουτρακιώτες άρχισαν ετοιμασίες για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο . Αποφάσισαν να ξεκινήσουν από ανακατασκευές στο γήπεδο και έβγαλαν τα γκολπόστ.  μήπως την επομένη μέρα έρθουν οι φιλοξενούμενοι  με την αρμόδια επιτροπή και μετρήσουν τα δοκάρια παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, για να αποδείξουν ότι κακώς διεξήχθη η αναμέτρηση.

 

Την επόμενη μέρα η διοίκηση του Όλυμπου Αψάλου με επικεφαλή τον αείμνηστο πρόεδρο έκανε ένσταση για αντικανονική διεξαγωγή του εν λόγω παιχνιδιού.

 

Η δαυτή υπόθεση έφυγε από την ΕΠΣ Πέλλας για να συζητηθεί στην Αθήνα. Η ψυχή όμως της ομάδας , πρόεδρος Αντώνης Μποτσφάρης  (και διαχρονικά  επίτιμος πρόεδρος) φανατικός ΑΕΚτσής 
είχε άριστες  σχέσεις με τον τότε πρόεδρο της ΑΕΚ Λουκά Μπάρλο. Συμβουλεύτηκε τον Νίκο Στράτο επίσης διοικητικό στέλεχος της ΑΕΚ, που έπαιζε  τους κανονισμούς στα δάχτυλα και ίσως κάποιους στο ΑΣΕΑΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών) στην Αθήνα,  με αποτέλεσμα να απορριφθεί η ένσταση του Όλυμπου Αψάλου και έτσι ο Άρης Λουτρακίου παρέμεινε στην Κατηγορία.Από την υπόθεση εκείνη ο Αντώνης Μποτφάρης απέκτησε και το παρατσούκλι  « Μπάρλος»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)