Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Eurovision 2023: Εξώδικο στην ΕΡΤ για τη διαδικασία επιλογής - «Κατάφωρα δεν τηρήθηκε»

Eurovision 2023: Εξώδικο στην ΕΡΤ για τη διαδικασία επιλογής - «Κατάφωρα δεν τηρήθηκε»
 
H Melissa Mantzoukis κοινοποίησε εξώδικο στην ΕΡΤ με το οποίο αμφισβητεί επισήμως διαδικασία εκλογής του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision.
Έγινε κι αυτό. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision στην Ελλάδα καλλιτέχνης στρέφεται στη Δικαιοσύνη και απαιτεί απαντήσεις για τον τρόπο βαθμολόγησης της συμμετοχής του.

Το περιστατικό, το οποίο ήταν αναμενόμενο για τους fans της Eurovision, συνέβη σήμερα όταν δικαστικός επιμελητής, με τη συνδρομή της αστυνομίας, επέδωσε στην ΕΡΤ εξώδικο από την Melissa Mantzoukis.

Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα η «Super Κατερίνα», η οποία είχε στη διάθεσή και το αντίγραφο του εξώδικου.

Σε αυτό η καλλιτέχνις ζητάει διά του δικηγόρου της Χρήστου Ζωτίδη να μάθει πώς ψήφισε κάθε μέλος της επιτροπής που εξέλεξε το τραγούδι σε κάθε φάση της διαδικασίας. Επιπλέον ζητάει επικυρωμένα αντίγραφα των πρακτικών καταμέτρησης ψήφων και προειδοποιεί τους υπεύθυνους να μην επιχειρήσουν εκ νέου «οποιαδήποτε προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου».

Ο Τζώνης Καλημέρης, ο οποίος παραβρίσκονταν στο πλατό της «Super Κατερίνας» σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης, είναι από τα τηλεοπτικά στελέχη που έχουν μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι της Eurovision.

«Έχω υπάρξει πολλές φορές στην ΕΡΤ με εντάσεις και ενστάσεις» είπε για τη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού που μας εκπροσωπεί κάθε χρόνο. Όμως ποτέ έως τώρα, όπως παραδέχτηκε, δεν υπήρξε ανταλλαγή εξώδικων.

Για τον Τζώνη Καλημέρη, το μεγάλο λάθος στην φετινή διοργάνωση ήταν ότι, ενώ η μία εκ των τριών συμμετοχών είχε αποσυρθεί από την «κούρσα», συμμετείχε και αυτή -προφανώς από λάθος, στην ψηφοφορία. «Πιστεύω ότι λίγο τους ξέφυγε εκεί» σχολίασε ο Τζώνης Καλημέρης, ο οποίος έσπευσε να προσθέσει ότι δεν πιστεύει πως υπήρξε λαθροχειρία.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis

Ο Χρήστος Ζωτίδης, ο οποίος ανέλαβε την νομική εκπροσώπηση της Melissa Mantzoukis, μίλησε κι αυτός σε απευθείας σύνδεση σήμερα με την Κατερίνα Καινούργιου και τον «ειδικό» σε θέματα Eurovision Γιάννη Πουλόπουλο, ο οποίος βρίσκονταν στη Μύκονο, αποκλεισμένος λόγω μποφόρ.

Σύμφωνα με τον κύριο Ζωτίδη, «η διαδικασία (εκλογής τραγουδιού) κατάφωρα δεν τηρήθηκε», με αποτέλεσμα η εντολέας του να αμφισβητεί πλέον επισήμως τα αποτελέσματα.

Τα δύο βασικά σημεία στα οποία επιμένει η πλευρά της Melissa Mantzoukis είναι 1. πως αξιολογήθηκε μία συμμετοχή η οποία είχε ήδη αποσυρθεί από τη διαδικασία και 2. ότι, βάσει της προκήρυξης, η ελάχιστη βαθμολογία που θα μπορούσε να λάβει από την 7μελή κριτική επιτροπή ήταν οι 560 βαθμοί, αν λάμβανε από όλους τους κριτές την ελάχιστη βαθμολογία, και όχι 440 που τελικά έλαβε.

Στην εκπομπή μίλησε και η Μαρία Μαράγκου, η μία εκτων δημιουργών του τραγουδιού που αποσύρθηκε, η οποία επίσης εξέφρασε την απορία της πως τελικά βαθμολογήθηκαν ενώ είχαν ήδη αποχωρήσει. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)