Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Μαυροφορεμένοι καλλιτέχνες "κηδεύουν" τον Πολιτισμό έξω από το ΣτΕ

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών στο ΣΤΕ
Διαμαρτυρία καλλιτεχνών στο ΣΤΕ INTIME NEWS

Οι καλλιτέχνες συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους αναμένοντας παράλληλα, αν η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που έχει προεξαγγείλει ο Πρωθυπουργός θα ικανοποιήσει κάποια ή και όλα τα αιτήματά τους

Σήμερα, Παρασκευή 17/2, όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία, ενώ παράλληλα η ΠΟΘΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος) κατέθεσε αίτηση ακύρωσης του ΠΔ 85/2022 στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας διοργανώθηκε μία καλλιτεχνική δράση "κηδείας" του Πολιτισμού. Μαυροφορεμένοι καλλιτέχνες "θρηνούσαν" τον Πολιτισμό, ενώ κάποιοι από αυτούς σήκωσαν στους ώμους τους και το φέρετρό του.


Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας προς το Σύνταγμα.

Οι καλλιτέχνες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους εν αναμονή της νομοθετικής πρότασης που υποσχέθηκε ότι θα φέρει ο πρωθυπουργός. Όπως διαφαίνεται ωστόσο, η σύγκλιση των δύο πλευρών δεν θεωρείται βάσιμη, με τα έως τώρα τουλάχιστον δεδομένα.

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών στο ΣΤΕ
Διαμαρτυρία καλλιτεχνών στο ΣΤΕ EUROKINISSI
Μαυροφορεμένοι καλλιτέχνες
NEWS 24/7

Τα αιτήματα των καλλιτεχνών

Οι καλλιτέχνες ζητούν την τροποποίηση όλων των ρυθμίσεων που αφορούν τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό από το Προεδρικό Διάταγμα 85/22, καθώς και για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για την υπαγωγή των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών, των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, την παροχή σίτισης, στέγασης και δωρεάν συγγραμμάτων στο σπουδαστικό σώμα.

Μαυροφορεμένοι καλλιτέχνες
NEWS 24/7


Μεγάλη συναυλία τη Δευτέρα

Θυμίζουμε πως τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών με σύνθημα "Συνεχίζουμε τον αγώνα ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ" διοργανώνουν μεγάλη συναυλία έξω από το Θέατρο Ρεξ. Το "παρών" στη συναυλία θα δώσουν δημοφιλείς καλλιτέχνες, όπως ο Γώργος Νταλάρας, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Διονύσης Τσακνής, οι Κοινοί Θνητοί και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες

Πηγή: news247.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)