Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Το ακούσαμε κι αυτό: Χαλκείο του… ΣΥΡΙΖΑ ο ΣΔΟΕ

Το ακούσαμε κι αυτό: Χαλκείο του… ΣΥΡΙΖΑ ο ΣΔΟΕ

 

Ακάλυπτη και με το ένα πόδι εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ η Σοφία Νικολάου μετά τις αποκαλύψεις του Documento

 Ως… παραγγελία από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε η Σοφία Νικολάου το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις απευθείας αναθέσεις που υπέγραψε ως Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.
Ως υποχείριο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τον ΣΔΟΕ η Σοφία Νικολάου, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει το πόρισμα της Υπηρεσίας που αφορά στην ίδια, σύμφωνα με το οποίο επιβεβαιώνεται ζημία ύψους 2 εκατ. ευρώ του Δημοσίου εξαιτίας των απευθείας αναθέσεών της.

Σε αντίθεση με την πορισματική αναφορά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ προς την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με το «πάρτι» των απευθείας αναθέσεων για αγορές προϊόντων για την προστασία από τον κορονοϊό, την εποχή που η ίδια είχε τη θέση γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, η κ. Νικολάου έδωσε συγχαρητήρια στον… εαυτό της και έβαλε στο «στόχαστρό» της το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για… παραγγελία.

«Το πόρισμα όπως λέει ο κ. Βαξεβάνης είναι στα χέρια του. Αν αυτό δεν είναι παραγγελία που έχει δώσει ο ίδιος και ο Πολάκης, τι να πω;», είπε χθες η Σοφία Νικολάου, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη τον προεκλογικό της αγώνα στην Εύβοια για την υποψηφιότητά της στις προσεχείς εκλογές και προανήγγειλε μηνύσεις εναντίον «όλων όσων τη βάλλουν», συμπεριλαμβανομένων όπως είπε και υπαλλήλων του ΣΔΟΕ. «Γιατί όλοι αυτοί πρέπει να ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και αν τρομοκρατούνται από τραμπούκους σαν τον Πολάκη, θα πρέπει να μην τρομοκρατούνται».

Η Σοφία Νικολάου, μάλιστα, δεν δίστασε να πει ότι το πόρισμα δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα της εμμονής που έχουν μαζί της στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν εμμονή διότι σύμφωνα με την ίδια: «Έκανα συγκεκριμένη δουλειά στις φυλακές και ταλαιπώρησα ανθρώπους δικούς τους, αναρχικοί κι άλλες κλίκες και με αποκορύφωνα τον Κουφοντίνα… Δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Έχουν εμμονή μαζί μου, αλλά σε αυτή την εμμονή θα βγω νικήτρια».

«Πόσο τυχαία ήταν η επίσκεψη Πολάκη στον ΣΔΟΕ;»

Νωρίτερα η Σοφία Νικολάου είχε καταγγείλει με ειρωνικό τρόπο το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν ο Παύλος Πολάκης είχε επισκεφθεί τον ΣΔΟΕ.

«Θέλω να δώσω… συγχαρητήρια στην εφημερίδα Documento για την αποκλειστικότητά του. Ένα πόρισμα που ολοκληρώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου βρέθηκε την ίδια ημέρα στα χέρια των δημοσιογράφων της εφημερίδας. Τεράστια επιτυχία. Άραγε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Βαξεβάνη; Και πόσο τυχαία είναι η προ ολίγων ημερών «επίσκεψη» του κ. Πολάκη στον ΣΔΟΕ, με τη σύνταξη του συγκεκριμένου πορίσματος και τη δημοσίευσή του; Έχει άραγε εσωτερική πληροφόρηση ο ΣΥΡΙΖΑ και η συγκεκριμένη εφημερίδα; Ή μήπως τα «χαλκεία» που κατασκευάζουν ενόχους έχουν κοινό κέντρο;», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η Σοφία Νικολάου.

Την αποπομπή Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για το πόρισμα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζήτησε την αποπομπή της Σοφίας Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

«Και με τη βούλα του ΣΔΟΕ πλέον επιβεβαιώνεται το πλιάτσικο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο δημόσιο χρήμα. Το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που δημοσιεύει η εφημερίδα "Documento" για τις απευθείας αναθέσεις της άλλοτε Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και πλέον υποψήφιας βουλευτή της Ν.Δ. στην Εύβοια, Σοφίας Νικολάου, κάνει λόγο για ζημιά 2 εκατ. ευρώ του Δημοσίου κατά την περίοδο Μάρτιος 2020 – Μάρτιος 2021. Την ώρα δηλαδή που η ελληνική κοινωνία βίωνε την υγειονομική τραγωδία της πανδημίας, κάποιοι έβρισκαν την ευκαιρία για "χρυσές δουλειές" σε βάρος των φορολογουμένων και υπέρ κάποιων ημέτερων, με προμήθειες υγειονομικού υλικού ακόμη και από γυμναστήρια και μίνι μάρκετ», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Με τις απευθείας αναθέσεις και τους κλειστούς διαγωνισμούς να αγγίζουν πλέον τα 9 δισ. ευρώ, μετά και το πόρισμα του ΣΔΟΕ, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει άμεσα να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. την κυρία Νικολάου, την οποία ο ίδιος είχε παρουσιάσει περιχαρής πριν μερικούς μήνες. Και να ζητήσει συγγνώμη από την κοινωνία που δεν μπορεί να βγάλει ούτε τον μισό μήνα ενώ οι εκλεκτοί του έχουν ρημάξει τα δημόσια ταμεία, οι ημέτεροι θησαυρίζουν και ο ίδιος αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στο ψωμί και το γάλα λέγοντας πως "δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα"».

 

Ακάλυπτη και με το ένα πόδι εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ η Σοφία Νικολάου μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η υποψηφιότητα της Σοφίας Νικολάου από την κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις του Documento για το πόρισμα του ΣΔΟΕ που διαπιστώνει ζημιά 2 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία από τις απευθείας αναθέσεις της, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο δεν την κάλυψε, αλλά άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Ιούνιο.

Εάν η Σοφία Νικολάου περίμενε το Μέγαρο Μαξίμου να την ακολουθήσει στον δρόμο της παραπλάνησης, της άρνησης της πραγματικότητας, των απειλών κατά του ΣΔΟΕ και της ωμής συκοφαντίας κατά το Documento, θα πρέπει να απογοητεύτηκε οικτρά από τον τρόπο που απάντησε για την υπόθεσή της ο Γιάννης Οικονόμου στα ερωτήματά μας κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας.

Την Κυριακή, το Documento αποκάλυψε το πολυσέλιδο εμπεριστατωμένο πόρισμα του ΣΔΟΕ για τη δράση της Σ. Νικολάου, που μοίραζε τα εκατομμύρια σαν να ήταν τραπουλόχαρτα, και προκάλεσε «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου ύψους 2 εκατ. ευρώ. Το γεγονός που συνεπάγεται καραμπινάτη κακουργηματική απιστία σε βάρος του δημοσίου, με την ίδια να φτάνει στο σημείο να απειλεί υπαλλήλους του ΣΔΟΕ με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και να μέμφεται το Documento που εξασφάλισε την αποκλειστική δημοσίευση της υπόθεσής της.

«Τι απαντάτε όσον αφορά την ίδια την υπόθεση; Θα είναι η κα Νικολάου υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος σε ξεκάθαρη αμηχανία, επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις από τις «απαντήσεις» της Σ. Νικολάου, προσπαθώντας αρχικά να κλείσει λακωνικά το θέμα.

«Πρώτα απ’ όλα η πανδημία δεν ήταν πρόσχημα, ήταν πραγματικότητα. Η κα Νικολάου έχει δώσει τις δικές της εξηγήσεις. Από εκεί και πέρα η διαδικασία κατάρτισης των εκλογικών συνδυασμών της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε εξέλιξη, και όπως πολλές φορές έχει πει ο πρωθυπουργός, σταθμίζονται και εξετάζονται σε πολύ μεγάλο βάθος όλα τα δεδομένα που αφορούν τους υποψηφίους μας» ανέφερε ο Γ. Οικονόμου, παραπέμποντας στις «απαντήσεις» της, που από μόνες τους αποτελούν επιβεβαίωση του Documento και ανοιχτή πρόκληση.

Με πληροφορίες από: ieidiseis.gr & documentonews.gr

 

1 σχόλιο:

(3)