Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

«Δάγκωσε»την παράταξη Μπάτση η αντιπολίτευση στην Αλμωπία

ΠΕΡΑΣΕ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ

 Ούτε   την  τελευταία στιγμή η δημοτική αρχή , δεν έριξε λίγο νερό στο κρασί της επιμονής της , με αποτέλεσμα να υποστεί μια διαφαινόμενη ήττα.

Στην προσπάθειά της να «καλύψει» εκ των υστέρων τον Αντιδήμαρχο Χ. Χατζηγιαννίδη  το οποίο τις προηγούμενες ημέρες τον είχε εκθέσει εντέχνως  , τα έκανε χειρότερα.

Το θέμα του καταφυγίου αδέσποτων ζώων ήρθε ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, μετά την απόρριψη των διαδικασιών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Μάλιστα ευτυχώς που δόθηκε παράτασή από το κράτος , διότι η χρηματοδότηση , περίπου 400 χιλ. Ευρώ θα χανόταν

 Επιχειρήθηκε να μετατεθούν οι όποιες ευθύνες στον Αντιδήμαρχο, ισχυριζόμενοι ότι υπάλληλος του Δήμου , έστειλε πιο  νωρίς τα σχετικά , από αυτά που προβλέπει ο νόμος.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζηγιαννίδης , κατάφερε να προκαλέσει σύσσωμη την Αντιπολίτευση. Σε παρατήρηση για ποιο λόγο  θέλησε να τοποθετηθεί , εκτός ημερήσιας διάταξης , αφού ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης , είπε ότι το κάνει , για να το καταλάβουν καλύτερα οι σύμβουλοι.Δικαιολογημένα , διαμαρτυρήθηκε η αντιπολίτευση , κατηγορώντας  τον ότι υποτιμά την νοημοσύνη τους. Δεν χρειάζεται να το λέει πολλές φορές , γιατί είναι σε θέση να καταλαβαίνουν.  Απτοήτος αυτός , δήλωσε ότι τα λέει εκείνη την στιγμή, για να  τα καταγράψει ο Τύπος , διότι αργότερα μπορεί να ...φύγουν οι εκπρόσωποι του . Ο ίδιος βέβαια είχε δηλώσει δημόσια ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν δημοσιογράφο στην περιοχή.

Το θέμα είχε τίτλο

''Λήψη απόφασης αναφορικά με την αναγκαιότητα μίσθωσης ακινήτου για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και έγκρισης διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανεύρεση υφιστάμενων αδειοδοτημένων εγκαταστάσεων για τη διαμόρφωσή τους σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων,

β. ορισμός μελών ΔΣ για τη συγκρότηση Επιτροπής Εκτίμησης Ακινήτων''...

Να γίνουν δηλαδή εκ νέου , προσφορές από όσους  ιδιώτες διαθέτουν  κατάλληλες εγκαταστάσεις .

Η Αντιπολίτευση υποστήριξε  και συμφώνησε με την πρόταση που διατύπωσε ο Δ. Ασβεστόπουλος. Να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή , προς αναζήτηση δημόσιας έκτασης  και να αγοραστεί 'η να ενοικιαστεί , ανάλογα  , προκειμένου  , οι εγκαταστάσεις να είναι του Δήμου , και  όχι μόνο για 10 χρόνια , όπως επιχειρείται . Το δε θέμα να αναβληθεί για την επόμενη συνεδρίαση . Στις αιτιάσεις , ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος , ο Νίκος Παρούτογλου , διευκρίνησε ότι οι χρονικές διαδικασίες μεταξύ πώλησης και μίσθωσης δεν είναι μεγάλες

Επικριτικοί ήταν επίσης για την στάση  της παράταξης Μπάτση η οποία έστειλε απαντητικό εξώδικο  στους κτηνοτρόφους του  Εξαπλατάνου , με απαράδεκτο ,όπως το χαρακτήρισαν περιεχόμενο .

 Τους ανάγκασε δε  να προβούν σε περιττά έξοδα ,αναγκάζοντάς τους να ζητήσουν νομική συνδρομή. Πρότεινε  δε να τους ζητήσουν τουλάχιστον μια απλή συγνώμη  για την αναστάτωση , που τους προκάλεσαν . Κάτι που φάνηκε να ενοχλεί την διοίκηση.

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δ. Βέσκος είπε ότι αφού το θέμα  δεν προχώρησε , ‘όπως είχε σχεδιαστεί , είναι σαν να μην υπάρχει. Συνεπώς δεν χρειάζεται καμία συγνώμη από καμία πλευρά. Νωρίτερα προσπάθησε να καλύψει τον Χ. Χτζηγιαννίδη, υποστηρίζοντας ότι δεν έκανε κανένα λάθος χειρισμό του , αλλά ενδεχομένως να ενήργησε  με  ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑ  ΖΗΛΟ , και ευαισθησία στο συγκεκριμένο τομέα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Είναι περίεργο όμως για ποιον λόγο δεν προστάτευσε τον Δήμαρχο και την παράταξή του , με την αποφυγή  να οδηγηθεί το θέμα  σε ψηφοφορία , την στιγμή  που η αντιπολίτευση υπερτερούσε. ΄Άλλωστε η πρόταση της Αντιπολίτευσης ήταν υπέρ του δέοντος ρεαλιστική  και θα μπορούσε  να διατυπωθεί και από κοινού. Τελικό αποτέλεσμα  ήταν 10-8 υπέρ της πρότασης της αντιπολίτευσης. Το κυριότερο όμως είναι ότι καταρρίφθηκε και ο μύθος ότι η αντιπολίτευση κωλυσιεργεί και καθυστερεί έργα. Αντίθετα  , δικαιώθηκε η αντιπολίτευση που κατηγορούσε τόσα χρόνια ότι η παράταξη του Χ,. Μπάτση δεν θέλει καμιά  συνεργασία .

Η στάση του κ. Βέσκου  προκάλεσε πολλά σχόλια. Δίνοντας τροφή σε διάφορες φήμες που τον έφεραν να μην στέκεται όπως θα περίμεναν πολλοί σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα . Είναι δε χαρακτηριστικό ‘οτι μετά την συνεδρίαση ο Δ. Βέσκος , έκανε αρχηγική εμφά
νιση στον χορό του Μ.Σ. Πευκωτού , όπου χόρεψε με την καρδιά του  τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)