Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες στελεχών του κόμματος του στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Βαρουφάκης

 

 

Με τις εκλογές να βρίσκονται στην τελική ευθεία, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είχε συζήτηση με πολίτες στη Θεσσαλονίκη, στην οποία μεταξύ άλλων ανακοίνωσε και υποψηφιότητες στελεχών του κόμματος. 

Συγκεκριμένα, ο Γ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Μιχάλη Κριθαρίδη, εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 στην Α' Θεσσαλονίκης μαζί με την Ρένα Παπαδοπούλου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Ενώ για τη Β' Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του μουσικού Δημήτρη Ζερβουδάκη και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Χριστίνας Σκαρλάτου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους της χώρας, κάνοντας και μία αναδρομή στην κρίση που βιώνουμε και την μνημονιακή διαδικασία.  

«Συνεχίζουμε να ζούμε αυτή την καταστροφική μνημονιακή διαδικασία. Αφού πήραν την δημόσια περιουσία, τώρα συνεχίζουν και με την ιδιωτική», είπε και πρόσθεσε: «Τώρα είναι σε πλήρη εξέλιξη η λεηλασία των μικρομεσαίων, των φτωχότερων νοικοκυριών, μέσα από τον Ηρακλή και τα κόκκινα δάνεια», αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς από τα «αρπακτικά ταμεία» με ευθύνη όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται στην κατάργηση του "Ηρακλή" και των αρπακτικών ταμείων, έτσι είναι η Ελλάδα σήμερα των δύο μπλοκ των μνημονιακών κομμάτων» τόνισε ακόμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συμπλήρωσε πως γι' αυτό υπάρχει το ΜέΡΑ25, για να κάνει το «όχι» του 2015 ηγεμονική δύναμη.
 
«Όχι για το 2015, αλλά για το 2025, για τα παιδιά μας που συνεχίζουν να φεύγουν γιατί το μέλλον έχει αποψιλωθεί, έχει φτωχύνει για τη νεολαία. Γιατί το παρόν και το μέλλον πια δεν είναι, όπως ήταν, γι' αυτό παλεύουμε εμείς. Γιατί πρέπει να βγούμε από τη σκιά της μόνιμης ήττας. Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς», κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)