Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

ΜέΡΑ25: Την ώρα του θρήνου, η κυβέρνηση ανοίγει δρόμο για ιδιωτικοποίηση του νερού

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει ακάθεκτη τις εγκληματικές πολιτικές στο νερό, καταγγέλλει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, καθώς όπως αποκαλύπτει την ώρα που η χώρα θρηνεί για τους νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καταθέτει στη Βουλή πολυνομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, «το νερό και οι υποδομές παροχής του πρέπει να παραμείνουν δημόσιες. Ο κατακερματισμός των υπηρεσιών και του δημοσίου πλούτου δεν γίνονται για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους, αλλά για να πλουτίσουν οι εγχώριοι και διεθνείς ολιγάρχες, ενώ το πραγματικό κόστος διαχείρισης θα συνεχίσει να επιβαρύνει τους φορολογούμενους».

Και φέρνοντας ως παράδειγμα τη σιδηροδρομική τραγωδία, ρωτά: «Αν δε μάθαμε τώρα ότι η ιδιωτικοποίηση είναι καταστροφική, πότε θα το μάθουμε;»

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν

Ενώ θρηνούμε τους νεκρούς της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, η Μητσοτάκης Α.Ε. συνεχίζει ακάθεκτη τις ίδιες εγκληματικές πολιτικές στο νερό

Την ώρα που βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν έμαθε τίποτα από την κατάσταση του ΟΣΕ και την αισχροκέρδεια του χρηματιστηρίου ενέργειας, αλλά καταθέτει στη Βουλή πολυνομοσχέδιο-σκούπα που ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.
 
Από το 2020 το ΜέΡΑ25 κατήγγειλε τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του νερού, οι οποίες γίνονται στη βάση των μνημονιακών υποδείξεων που λεηλατούν την χώρα για πάνω από μια δεκαετία. Πουθενά στον κόσμο δεν ήταν επικερδής η ιδιωτικοποίηση του νερού: στο Ηνωμένο Βασίλειο χάνουν 3 δισεκατομμύρια λίτρα νερού την ημέρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες η περίπτωση της δηλητηρίασης των κατοίκων του Φλιντ από την κακοδιαχείριση του ιδιωτικού δικτύου ύδρευσης είναι παγκοσμίως γνωστή, ενώ στο Βουκουρέστι ο λογαριασμός του νερού έχει τετραπλασιαστεί.
 
Το νερό και οι υποδομές παροχής του πρέπει να παραμείνουν δημόσιες. Ο κατακερματισμός των υπηρεσιών και του δημοσίου πλούτου δεν γίνονται για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους, αλλά για να πλουτίσουν οι εγχώριοι και διεθνείς ολιγάρχες, ενώ το πραγματικό κόστος διαχείρισης θα συνεχίσει να επιβαρύνει τους φορολογούμενους. Αν δε μάθαμε τώρα ότι η ιδιωτικοποίηση είναι καταστροφική, πότε θα το μάθουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)