Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Βροντερό «παρών» σε όλη τη χώρα για την τραγωδία στα Τέμπη – «Οι ζωές μας μετράνε» (Photos – Videos)

https://www.documentonews.gr/wp-content/uploads/2023/03/5822047-1024x683.jpg 



Την αγανάκτησή τους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την αλληλεγγύη τους στα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη εξέφρασαν χιλιάδες κόσμου που πραγματοποίησαν πορείες στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και σε πολλές ακόμη πόλεις της επικράτειας.

Στην Αθήνα το κάλεσμα ήταν της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος για τις 18:00 στο Σύνταγμα, ενώ ακολούθησε πορεία προς τον σταθμό Λαρίσης. Τα ΜΑΤ έφραξαν το σημείο εμποδίζοντας τους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν.
«Στον δρόμο, στον δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο» – «είστε δολοφόνοι, είστε υποκριτές, το σύστημα που φτιάξατε μας παίρνει τις ζωές» και «οι ζωές μας μετράνε» ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Την ίδια περίπου ώρα ξεκίνησε και η πορεία του ΠΑΜΕ από τα γραφεία της Hellenic Train, με αφετηρία τη λεωφόρο Συγγρού, και πορεία προς τη Βουλή, απαιτώντας να αποδοθούν ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

Στη Θεσσαλονίκη, σε μια εξίσου μαζική πορεία έλαβαν χώρα περιορισμένης έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε ομάδα ατόμων και αστυνομικούς σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Πέμπτης στο περιθώριο μαζικής πορείας διαμαρτυρίας που ήταν σε εξέλιξη για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Της αψιμαχίας προηγήθηκε πολυπληθής πορεία διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με χιλιάδες διαδηλωτές, κυρίως φοιτητές και μαθητές να κρατούν πανό με συνθήματα όπως: «Πάρε με όταν φτάσεις», «Η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη» και «4 χρόνια ατομική ευθύνη».

Μαζικές ήταν και οι δύο πορείες (μια με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και μια με πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων) που έγιναν στην Πάτρα, με αφορμή πάντα το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Τα συνθήματα «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» και «οι νεκροί μας-τα κέρδη τους» ήταν εκείνα που κυριάρχησαν εκατέρωθεν.


334818122_209064995111856_5054879493908305868_n.jpg

Με πληροφορίες από:documentonews.gr, tempo24news.gr, thestival.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)