Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης ήρθε με ρουσφέτι και φυτευτός»

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης ήρθε με ρουσφέτι και φυτευτός» 

 

«Με ρουσφέτι και φυτευτός» πήγε σταθμάρχης στη Λάρισα ο 59χρονος που έχει συλληφθεί ως υπεύθυνος για την τραγωδία, σύμφωνα με καταγγελία προκατόχου του.

Ο Γιάννης Κολλάτος, πρώην σταθμάρχης του ΟΣΕ στη Λάρισα καταγγέλλει ότι ο σταθμάρχης Λάρισας που έχει συλληφθεί ως μοναδικός -μέχρι στιγμής – υπαίτιος της τραγωδίας στα Τέμπη, πήγε στη θέση του «φυτευτός και με ρουσφέτι».

«Η θέση αυτή χρειάζεται γνώση, εμπειρία και εκπαίδευση. Ο εν λόγω δεν μπορούσε να εργαστεί ως σταθμάρχης. Ο μόνος σταθμάρχης που έγινε μόνιμος με ρουσφέτι ενώ οι άλλοι μπήκαν με μπλοκάκι» σημείωσε ο Γιάννης Κολλάτος, μιλώντας στο Kontra.

«Ποιος είναι υπεύθυνος που έγινε αυτός σταθμάρχης; Δούλεψε 15 μέρες στη Καλαμπάκα και τον έφεραν «φυτευτό» στη Λάρισα και άπειρο. Ο Σταθμός Λάρισας χρειάζεται δύο σταθμάρχες σε κάθε βάρδια. Τους έδιωξαν για το κέρδος».

«Αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση δεν θα είχαμε δυστύχημα παρά το ανθρώπινο λάθος. Απαξίωσαν τον ΟΣΕ για να τον πουλήσουν» ανέφερε ο ίδιος.

Από το πρωτοδικείο Βόλου... σταθμάρχης

Σύμφωνα με καταγγελία του δημοσιογράφου Βασίλη Κανέλλη στο MEGA, υπάρχουν πέντε ακόμα αντίστοιχες μετατάξεις, δίνοντας μάλιστα μερικά τέτοια παραδείγματα. Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης Λάρισας, δούλευε μέχρι τη μετάταξή του στον ΟΣΕ, ως... αχθοφόρος του υπουργείου Παιδείας.

Μετατάξεις:

  • Από το παράρτημα ΑΜΕΑ Λάρισας – Σταθμάρχης στον ΟΣΕ
  • Από το πρωτοδικείο Βόλου – Σταθμάρχης Κυκλοφορίας
  • Από το υπουργείο Πολιτισμού – Σταθμάρχης, μηχανοδηγός, τεχνίτης γραμμής

Απαντώντας στις σχετικές καταγγελίες, ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, ανέφερε: «Κανείς δεν γίνεται σταθμάρχης αν δεν περάσει τη διαγωνιστική διαδικασία στη φάση της εκπαίδευσής του».

Κούγιας: «Με πολιτική παρέμβαση τοποθετήθηκε ο σταθμάρχης»

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο σταθμάρχης είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση με παρέμβαση πολιτικού» ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση συγγενών 6 ακόμα θυμάτων, δεν κατονόμασε συγκεκριμένο πολιτικό, καθώς όπως σημείωσε «η πληροφορία είναι άτυπη και με βάση το απόρρητο του δικηγόρου, αν δεν είμαι εντελώς βέβαιος δεν επιθυμώ να καταστρέψω την πολιτική του καριέρα».

Ο ίδιος πάντως επιφυλάχθηκε να το πράξει ενώπιον των δικαστικών αρχών, υλοποιώντας την εντολή που έχει από τους γονείς των δίδυμων κοριτσιών, για ποινικό κολασμό των υπαιτίων του δυστυχήματος.

Πηγή: newsbomb.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)