Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Στον ανακριτή και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας

Τραγωδία στα Τέμπη 


Εξελίξεις υπάρχουν στο δικαστικό κομμάτι για το δυστύχημα των Τεμπών, με τον σταθμάρχη της επόμενης βάρδιας να περνά την πόρτα του ανακριτή. Κατεπείγουσα έρευνα για αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη.

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα, Δευτέρα 6/3), και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας από αυτή που σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη, τη στιγμή που έχει διαταχθεί κατεπείγουσα έρευνα για αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη.

Στόχος της κλήσης είναι να συλλέξει ο ανακριτής όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η οποία επικαλείται πληροφορίες από εργαζομένους στον ΟΣΕ, στη βραδινή βάρδια, σε ένα σταθμό μεγάλο σαν της Λάρισας, είναι τρεις οι σταθμάρχες: Ο αρχαιότερος και δύο ακόμη.

Προς επίρρωση αυτών, ο 59χρονος κατηγορούμενος σταθμάρχης που απολογήθηκε την Κυριακή υποστήριξε πως με βάση τον κανονισμό της υπηρεσίας, εκείνη τη νύχτα και μέχρι τις 23:00 θα έπρεπε να βρίσκονται μαζί του στον χώρο και άλλοι συνάδελφοί του, κάτι το οποίο δεν συνέβη.

Διασώστες στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη
Διασώστες στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS


"Επί 20 λεπτά ήταν επιφορτισμένος με την ασφάλεια της Κεντρικής Ελλάδας"

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος του σταθμάρχη επισήμανε ότι ο 59χρονος "επί 20 λεπτά ήταν επιφορτισμένος μόνος του με την σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας", δίνοντας τον τόνο της κεντρικής υπερασπιστικής γραμμής ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και σε πρόσωπα που με τις πράξεις και τις παραλείψεις του οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα το βράδυ της Τρίτης.

Ο 59χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με τον δικηγόρο του να χαρακτηρίζει την εξέλιξη ως "κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών", προσθέτοντας ότι "ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι".

Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη

Την ίδια στιγμή, κατεπείγουσα εξέταση για την αναρρωτική άδεια που χορηγήθηκε στον σταθμάρχη, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως ανακοινώθηκε, με εντολή του υπουργού ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια.

Σκοπός είναι να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο σχετικός έλεγχος ώστε να αποδοθούν ευθύνες, καθώς ο προϊστάμενος του μοιραίου σταθμάρχη φέρεται να ζήτησε αναρρωτική άδεια αμέσως μόλις έγινε γνωστό το τραγικό δυστύχημα από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)