Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Πανό οργής σε όλα τα γήπεδα για το δυστύχημα στα Τέμπη - «Σύγκρουση μετωπική θα έχουμε στις κάλπες»

Πανό οργής σε όλα τα γήπεδα για το δυστύχημα στα Τέμπη - «Σύγκρουση μετωπική θα έχουμε στις κάλπες»
Οι οπαδοί εξέφρασαν με πανό σε όλα τα γήπεδα της χώρας την οργή τους για το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Πανό πένθους και οργής για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη κρεμάστηκαν σε πολλούς αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη Super League και τη Basket League.

Αν και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή σε όλες τις αθλητικές αναμετρήσεις, οι οπαδοί θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα, κυρίως προς την κυβέρνηση.

Η αρχή έγινε το Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο Νίκαιας, στον αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στον Ιωνικό και την ΑΕΚ, όπου οπαδοί των γηπεδούχων κρέμασαν πανό που έλεγε: «Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος αλλά ούτε και ατύχημα, την κρατική δολοφονία βαφτίσατε δυστύχημα. Τέμπη 1/3/23». Οι διαιτητές ζήτησαν να κατέβει το πανό από την εξέδρα για να δοθεί το σφύριγμα για το τζάμπολ, όμως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πήγε στους οπαδούς και ζήτησε να μην το κατεβάσουν, θεωρώντας προφανώς πως μια τέτοια κίνηση θα ήταν ασέβεια προς το πρόσωπο των θυμάτων και των οικογενειών τους.

πανό Ιωνικός ΑΕΚ

Ακολούθησαν αντίστοιχα πανό σχεδόν σε όλα τα γήπεδα:

Στο ματς Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος ανέβηκαν δύο πανό. Το ένα έλεγε: «Τα δάκρυά μας θα γίνουν κύματα οργής που θα σας πνίξουν… Κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων» και το άλλο έγραφε: «Δεν ήταν ατύχημα, είναι η κακιά η χώρα».

πανό Αστέρας Τρίπολης

πανό Αστέρας Τρίπολης

Στο παιχνίδι ΠΑΣ Λαμία – Άρης ανέβηκε πανό που έλεγε: «Τυγχάνει που δεν ήμασταν εμείς».

πανό Λαμία

Στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος ΝΠΣ οι οργανωμένοι οπαδοί των γηπεδούχων σήκωσαν πανό που έγραφε: «Πόσα πανό οργής και θλίψης να βάψουμε ακόμα; Εκδίκηση».

πανό ΠΑΣ

Στο ματς ΟΦΗ – ΑΕΚ κρεμάστηκαν επίσης δύο πανό. Το πρώτο και το μεγαλύτερο έγραφε: «Παίζουν τις ζωές μας πέτρα ψαλίδι μολύβι και χαρτί εξάλλου για το σύστημα είμαστε αριθμοί», ενώ το δεύτερο, σε άλλο σημείο του γηπέδου, έλεγε: «Είστε δολοφόνοι, είστε υποκριτές, το σύστημα που φτιάξατε μας παίρνει τις ζωές».

πανό ΟΦΗ

πανό ΟΦΗ

Στην Τούμπα, στο παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ιωνικό, οι φίλοι του «δικέφαλου του βορρά» κρέμασαν πανό που έλεγε: «Όταν λάθος άρχεις, δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης».

πανό ΠΑΟΚ

Στο παιχνίδι μπάσκετ, μεταξύ του Άρη και του Περιστερίου, οι οπαδοί των γηπεδούχων ανέβασαν πανό που έγραφε: «Σύγκρουση μετωπική θα έχουμε στις κάλπες, ο κόσμος σας σιχάθηκε ανίκανες γραβάτες».

πανό Άρης

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)