Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Έπνιξαν στα χημικά και τη σημερινή συγκέντρωση (video)

Η Αστυνομία έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων στο Σύνταγμα, οι οποίοι εκφράζουν την οργή τους για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που από πολλούς αποκαλείται «έγκλημα».

Η ΕΛ.ΑΣ. και σήμερα θέλησε να διαλύσει τη μαζικότατη διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα,  κατά την οποία χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες.

Άνδρες των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων προχώρησαν σε ρίψη χημικών προς μερίδα των διαδηλωτών από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, που ξεκίνησε να κατευθύνεται από το σημείο στα γραφεία της Hellenic Train στη Λεωφόρο  Συγγρού, με αποτέλεσμα αυτή να μην προχωρήσει.

Νωρίτερα, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, ένστολοι απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου-λάμψης σε ομάδα ατόμων, που είχε αποκοπεί από τον κύριο όγκο της πορείας και προχώρησε σε ρίψη μολότοφ προς τους αστυνομικούς.

Το νέο μεγάλο συλλαλητήριο έγινε λίγες ώρες μετά τις χθεσινές επίσης μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις. Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν ξανά στην πλατεία Συντάγματος, εκφράζοντας την οργή τους για τις αμέλειες που οδήγησαν στον θάνατο 57 ανθρώπους στα Τέμπη.  Συγκεντρώσεις έγιναν και στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις τις χώρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)