Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

«Πράσινο φως» από την Τουρκία: Εκδίδεται στην Ελλάδα ο πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού που σκοτώθηκε στα Τέμπη

«Πράσινο φως» από την Τουρκία: Εκδίδεται στην Ελλάδα ο πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού που σκοτώθηκε στα Τέμπη
 
 
Μετά από κινήσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο 28χρονος μηχανοδηγός που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη, θα εκδοθεί στην Ελλάδα
Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες των ελληνικών Αρχών προκειμένου να δοθεί άδεια από την τουρκική φυλακή στον πατέρα του αδικοχαμένου μηχανοδηγού Νίκου Ναλπάντη στα Τέμπη και να εκδοθεί στην Ελλάδα, προκειμένου να παραβρεθεί στην κηδεία του παιδιού του.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού για να ζητήσει την έκδοση του πατέρα του Νίκου, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να αποφυλακιστεί μετά το Πάσχα.

Ο Σοϊλού τόνισε στον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημά του, αφού η Τουρκία έστειλε τα συλληπητήριά της στη χώρα μας για την τραγωδία στα Τέμπη, κάτι που είχε κάνει και η Ελλάδα μετά τον φονικό σεισμό στη γείτονα.

Είχε προηγηθεί και επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το ίδιο θέμα.

Κατά πληροφορίες η υπόθεση του Νίκου Ναλμπάντη ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες, Δευτέρα (6/3) ο Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να δοθεί άδεια στον φυλακισμένο πατέρα του μηχανοδηγού για να παραστεί στην κηδεία του γιου του.

Στο ίδιο πλαίσιο η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, απέστειλε την Πέμπτη (2/3), Ρηματική Διακοίνωση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν των οδηγιών του Νίκου Δένδια, επισημαίνοντας τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του αιτήματος, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τηλεφωνικές επικοινωνίες στελεχών της ελληνικής πρεσβείας, με τις Διευθύνσεις Διμερών Σχέσεων καθώς και Προξενικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Αυτό που ζητούσε η ελληνική πλευρά ήταν να δοθεί άδεια, για ανθρωπιστικούς λόγους, στον εν λόγω κρατούμενο προκειμένου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του παιδιού του.

Ο Νίκος Ναλμπάντης ήταν μηχανοδηγός και βρισκόταν ως επιβάτης στην μοιραία αμαξοστοιχία που ενεπλάκη στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Την είδηση του θανάτου του 28χρονου έκανε γνωστή η σύντροφος του Νίκου Ναλμπάντη με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media.

Η νεαρή γυναίκα είπε το τελευταίο αντίο στον επί χρόνια σύντροφό της με μία κοινή τους φωτογραφία την οποία συνόδευσε με την ακόλουθη λεζάντα: «Αχ ψυχή μου, σε περιμένω εδώ να γυρίσεις. Να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Είμαι εδώ και περιμένω..». 

 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)