Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Αναποτελεσματικότητα του κράτους και διαφθορά – Η επίσκεψη Τσίπρα στο Ελεγκτικό Συνέδριο και οι κυβερνητικές αντιδράσεις

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή και την έκθεση του Δικαστηρίου για την αποτελεσματικότητα του κράτους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση επανέφερε στο κάδρο τα φαινόμενα της διαφθοράς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να του απαντά ότι απλώς επιχειρεί να στηρίξει το προεκλογικό αφήγημά του.

«Συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Σαρμά, με αφορμή και την έκθεση του Δικαστηρίου για την αποτελεσματικότητα του κράτους. Και αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η αναποτελεσματικότητα του κράτους οφείλεται και στην ανεπάρκεια της διοίκησης, αλλά και σε φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς», δήλωσε, εξερχόμενος της συνάντησης, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε επίσης για «ανεπάρκεια και εκτεταμένη διαφθορά» κατή τη διακυβέρνηση της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι «γι’ αυτό έχει απαξιωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια κάθε τι δημόσιο, ενώ απολαμβάνουν την ίδια στιγμή ημέτεροι και γαλάζια “golden boys” απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων και προκλητικά μπόνους εκατομμυρίων». Παραλλήλως έκανε λόγο για «μια μεγάλη πρόκληση», προσθέτοντας ότι «ο πολίτης χρειάζεται ένα κράτος το οποίο θα είναι αξιοκρατικό, δημοσιονομικά βιώσιμο, το οποίο θα είναι αποτελεσματικό, ασφαλές και δημοκρατικό. Όχι ένα κράτος πελατειακό, αναξιοκρατικό, ανασφαλές, όχι ένα κράτος λάφυρο στα χέρια των κομματικών στρατών».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για «ένα κράτος αξιοκρατικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό και δημοκρατικό δίπλα στον πολίτη», τονίζοντας ότι «αυτή τη δέσμευση θα την κάνουμε πράξη»,

Ως προσπάθεια να υποστηρίξει το προεκλογικό του αφήγημα, σχολίασε τη δήλωση του κ. Τσίπρα ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναποτελεσματικότητα του κράτους και την εκτεταμένη διαφθορά επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει ακάθεκτος να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών, προσπαθώντας να υποστηρίξει το προεκλογικό του αφήγημα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «μιλά για αξιοκρατία αυτός που πολέμησε κάθε θεσμική προσπάθεια λογοδοσίας και αξιολόγησης. Μιλά για δικαιοσύνη και σεβασμό του δημοσίου συμφέροντος αυτός που έχει στο πλάι του δύο καταδικασμένους στο Ειδικό Δικαστήριο Υπουργούς του με το βαρύτατο για δημόσιο λειτουργό αδίκημα, της παράβασης καθήκοντος. Τον παλαιότερο και στενότερο συνεργάτη του τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Μιλά για σύγχρονο και αποτελεσματικό Κράτος αυτός που έχει αναγάγει σε κορυφαία στελέχη του Υπουργούς προηγούμενων Κυβερνήσεων που ήταν οι στυλοβάτες του κρατισμού και της κομματοκρατίας».

Πηγή:politicus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)