Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Στο μάτι του κυκλώνα η Deutsche Bank - Kαταρρέει η μετοχή, στα ύψη τα CDS

Deutsche Bank  

 

Οι μετοχές της Deutsche Bank υποχωρούν για τρίτη ημέρα, με το κόστος ασφάλισης έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας (CDS) να σημειώνει απότομη άνοδο χθες Πέμπτη, πυροδοτώντας ανησυχίες για τη σταθερότητα και την ευρωστία των ευρωπαϊκών τραπεζών.


Επανέρχονται ο ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο, με αποτέλεσμα να υποχωρούν οι μετοχές του ομώνυμου κλάδου στα ευρωπαϊκά ταμπλό. Στο μάτι του κυκλώνα η μετοχή της Deutsche Bank που υποχωρεί πάνω από 12%, ενώ εκτοξεύονται τα CDS της τράπεζας.

Οι μετοχές της γερμανικής τράπεζας υποχωρούν για τρίτη ημέρα, με το κόστος ασφάλισης έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας (CDS) να σημειώνει απότομη άνοδο χθες Πέμπτη, πυροδοτώντας ανησυχίες για τη σταθερότητα και την ευρωστία των ευρωπαϊκών τραπεζών.
ιδικότερα τα CDS της Deutsche Bank σημείωσαν χθες σημαντική άνοδο στις 173 μονάδες εν μέσω ανησυχιών για το πλήγμα που θα επιφέρει στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, η συνεχιζόμενη αύξηση των επιτοκίων από την EKT. Οι μετοχές της Deutsche, έχουν χάσει το ένα πέμπτο της αξίας τους μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα. Oι μετοχές της Société Générale υποχωρούν πάνω από 7%, ενώ της Commerzbank πάνω από 8,3%.

Την ίδια στιγμή υπό πίεση βρίσκονται οι ομολογιακοί τίτλοι της γερμανικής τράπεζας. Ετσι τα ομόλογα AT1 (σ.σ. cocos) απόδοσης 7,5% σημειώνουν πτώση κατά 1 σεντ στα 74,716 σεντς στο δολάριο, κάτι που υποδηλώνει αύξηση της απόδοσης στο 22,87%.

Σύμφωνα με το Reuters, η συγκεκριμένη απόδοση στα ομόλογα της γερμανικής τράπεζας είναι διπλάσια πλέον σε σχέση με μόλις δύο εβδομάδες πριν.

Υπενθυμίζεται ότι τα cocos (contingent-convertible) αποτελούν μια μορφή ομολόγων που προέκυψε μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και η οποία δεν παρέχει προστασία έναντι χρεοκοπίας.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)