Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Νέα Σμύρνη: Βρέθηκε φωτοβολίδα στο εστιατόριο - Ποιος ήταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης

Νέα Σμύρνη: Βρέθηκε φωτοβολίδα στο εστιατόριο - Ποιος ήταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης 

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 5:00 τα ξημερώματα σε εστιατόριο επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη καθώς οι αρχές ασφαλείας που κάνουν έρευνα στο καμένο εστιατόριο στη Ν. Σμύρνη, έχουν εντοπίσει μία φωτοβολίδα, εύρημα που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες περιοίκων για εμπρησμό.

Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται ανάμεσα στα αποκαΐδια για να εντοπίσουν τα υπολείμματα και άλλου εμπρηστικού μηχανισμού, καθώς είναι ξεκάθαρο για τις αρχές ότι η φωτιά, που προκλήθηκε στο εστιατόριο ήταν από πρόθεση και μάλιστα στη διερεύνηση και αναζήτηση των δραστών, θα αναλάβει ρόλο η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, ενώ θα συνδράμει και το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Η έρευνα των αρχών ξεκινά από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του καταστήματος και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ένας αλλοδαπός, η κόρη του οποίου μάλιστα συμμετείχε στο παρελθόν σε πολύ γνωστό τηλεοπτικό παιχνίδι επιβίωσης.

Οι αρχές θα ξεκινήσουν παίρνοντας καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, ενώ έχουν ήδη στα χέρια τους και το πρώτο υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω καταστημάτων. Κανείς δεν αποκλείει, ενώ φαίνεται να είναι και το επικρατέστερο μάλιστα σενάριο, να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που μπορεί όμως να φτάνει μέχρι και ομάδες εκβιαστών, που ξεκίνησαν να επαναδραστηριοποιούνται στα Νότια Προάστια. Άλλωστε, πριν λίγους μήνες, ομάδες εκβιαστών που λυμαίνονται την περιοχή, δεν είχαν διστάσει να εισβάλλουν σε καφετέριας και να σκοτώσουν έναν άνδρα για να λύσουν τις διαφορές τους, μπροστά στα μάτια θαμώνων της καφετέριας.

Από το αρχείο οι αστυνομικοί ανασύρουν τώρα, όλες τις περιπτώσεις εμπρησμών, που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε καταστήματα και αναζητούν την ομάδα των ανθρώπων της νύχτας που ενδεχομένως να έχουν σχέση με αυτούς τους εμπρησμούς.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η φωτιά που έχει ήδη τεθεί υπό μερικό έλεγχο, εκδηλώθηκε στις 4:23 το πρωί της Παρασκευής. Δύο άτομα έχουν εγκαύματα, σύμφωνα με το Mega. Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο ισόγειο μιας 5όροφης πολυκατοικίας με αποτέλεσμα ένοικοι που διαμένουν σε αυτήν, να χρειαστούν τη βοήθεια της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

Ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών, που διέμενε στον α' όροφο της πολυκατοικίας με αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέρθηκε πρώτος σε νοσοκομείο με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ.

Επίσης, η Πυροσβεστική που έφτασε στο σημείο απεγκλώβισε πέντε άτομα και ένα βρέφος από το κλιμακοστάσιο. Εκτός από την Πυροσβεστική, στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν 10 πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα και ένα γερανοφόρο. Το γερανοφόρο όχημα έριξε νερό στους πάνω ορόφους του καταστήματος, καθώς σε κάποια διαμερίσματα των άλλων τεσσάρων ορόφων της πολυκατοικίας εκδηλώθηκε πυρκαγιά, και προκειμένου να αποσοβήσουν την επέκτασή της.

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από το κατάστημα εστίασης και στη συνέχεια να επεκτάθηκε.

Σύμφωνα με την καταγγελία ενός εργαζόμενου στην καθαριότητα του εστιατοριου, πρόκειται για εμπρησμό, καθώς ακούστηκε ένας θόρυβος πριν εκδηλωθεί η φωτιά.

Πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)