Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Η ερώτηση που… ενόχλησε τον Γιώργο Γεραπετρίτη

Μεγάλη δυσφορία επέδειξε ο υπουργός Μεταφορών στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, ιδιαίτερα εκείνων που προέρχονταν από ΜΜΕ που δεν στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Γεραπετρίτης, όμως έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον δημοσιογράφο της «Εφ.Συν.» να… ανακαλέσει.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μαραθώνιας συνέντευξης Τύπου και αφού είχαν κάνει ερώτηση σχεδόν όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.», Άρης Χατζηγεωργίου (φωτο), έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον υπουργό τόσο για τις προσλήψεις όσο και για τις ασάφειες που είχε αναφέρει νωρίτερα. Η απάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη ήταν ενδεικτική της ενόχλησής του και της δεινής θέσης στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του.
Η ερώτηση: Παραδεχθήκατε ότι μετά από τέσσερα χρόνια που πέρασε αυτή η κυβέρνηση το μόνο που κατάφερε είναι να δρομολογήσει όχι να κάνει 217 προσλήψεις. Την ίδια στιγμή σε άλλους τομείς της κοινωνίας γίνονταν προσλήψεις, π.χ στους αστυνομικούς. Επειδή αναφερθήκατε σε μία αυστηροποίηση του πλαισίου φύλαξης. Θα υπάρξουν και νέες προσλήψεις αστυνομικών στο πλαίσιο αυτό; Ήθελα κάτι ακόμα να ρωτήσω. Πώς υπόσχεστε βαθιά έρευνα των διοικητικών αιτιών όταν ταυτόχρονα λέτε ότι θα γίνει γρήγορα και όταν αυτή η επιτροπή που συστάθηκε δεν έχει καν τη δική σας υπογραφή, έχει την υπογραφή του γραμματέα του υπουργείου. Το χειρότερο για μένα είναι ότι δεν τηρείτε το νόμο 5014 που ψηφίστηκε τον προηγούμενο Ιανουάριο που λέει ότι μέχρι τη σύσταση του νέου τομέα το έργο επιτελεί η επιτροπή αεροπορικών ατυχημάτων. Γιατί δεν ανατέθηκε εκεί;
Απαντώντας ο Γιώργος Γεραπετρίτης παραδέχθηκε ότι υπάρχει ελλειμματικό προσωπικό για να ισχυριστεί ότι οι προσλήψεις δεν έχουν δρομολογηθεί, αλλά έχουν πραγματοποιηθεί.
«Είναι πολύ εύκολο να έρχεστε και να καταδικάζετε ανθρώπους,. Εάν θέλετε να κάνετε διακηρύξεις μπορείτε να το κάνετε εγώ δεν θα το κάνω» είπε απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο και, στη συνέχεια, επανέλαβε τα νούμερα που είχε παραθέσει κατά την εισαγωγή του για να σπεύσει να πει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, σε μια διαφορετική-μνημονιακή περίοδο δηλαδή, οι προσλήψεις ήταν 24 για να προσθέσει ότι… δε τον ενδιαφέρει ο συμψηφισμός. Υποστήριξε ότι έγιναν πριν το δυστύχημα οι προσλήψεις και πέταξε τις ευθύνες καθυστερήσεων στον ΑΣΕΠ.
Έδειξε, μάλιστα, τη μεγάλη του ενόχληση για την αναφορά στις προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών ζητώντας από τον δημοσιογράφο να ανακαλέσει την ερώτησή του, ενώ ισχυρίστηκε ότι… γίνονται προσλήψεις όπου το απαιτούν οι ανάγκες για παροχή κοινωνικής υπηρεσίας. Ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» του είπε ότι οι ερωτήσεις δεν ανακαλούνται με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να επιμένει «εγώ απαντώ τώρα, δεν κάνουμε διάλογο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)