Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Έδιωξαν με τη βοήθεια των ΜΑΤ οικογένεια απ' το σπίτι της στην Καλαμαριά...





Άλλη μια ανάλγητη και τραμπούκικη έξωση οικογένειας απ' το σπίτι της έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη.

Ο δικαστικός επιμελητής με τη βοήθεια της αστυνομίας έσπασε... την πόρτα του σπιτιού και πέταξε έξω ένα ζευγάρι συνταξιούχων. Πρόκειται για την πρώτη κατοικία του κ. Φώτη Παπάζογλου, που, όπως έχει γίνει γνωστό, βγήκε σε πλειστηριασμό για υπόλοιπο δανείου 60.000 ευρώ.

«Σπάσαν την πόρτα με τη βοήθεια της αστυνομίας και μας 'βγάλαν τα πράγματα έξω, χωρίς να περιμένουν την απόφαση από το δικαστήριο για την ακύρωση του πλειστηριασμού» η οποία θα εκδοθεί «σε 10-20 μέρες, σε έναν μήνα», όπως είπε ο κ. Παπάζογλου.

«Η αναλγησία τους φάνηκε όταν ήρθαν την προηγούμενη Τετάρτη, όταν είχαμε τους νεκρούς στα Τέμπη, πάλι με τη συνδρομή της αστυνομίας, μέρα πένθους και ξαναπαραβίασαν την πόρτα. Ο αγώνας συνεχίζεται», είπε ο ίδιος και κάλεσε τον κόσμο να μην φοβάται.

Στο πλευρό του είχε και σήμερα αλληλέγγυους που φώναζαν συνθήματα όπως: «Ούτε στην Καλαμαριά, ούτε πουθενά, τσακίστε τα κοράκια σε κάθε γειτονιά», «τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός».
 


Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο δικαστικός επιμελητής πήγε να πετάξει τους ενοίκους του σπιτιού. Τις δύο προηγούμενες χάρη στην άμεση παρέμβαση των αλληλέγγυων τα σχέδια του ματαιώθηκαν. Όχι όμως και σήμερα.

«Δεν γίνεται χωρίς να τελειώσουν τα δικαστήρια να μας βγάζουν έξω. Και επειδή έχουμε δίκαιο θα δικαιωθούμε. Εμείς θα ξανάρθουμε και δεν φοβόμαστε κανέναν. Δεν μας πτοεί τίποτα. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας» τόνισε ο κ. Παπάζογλου.

 

2 σχόλια:

(3)