Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Τέμπη - Θεοδωρόπουλος: «Ανακρίτρια έχει συγγενική σχέση με πρώην υπουργό»

 

 

 Για την υπόθεση της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, μίλησε ο δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.


Ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι οι συγγενείς ζητούν να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε όλες τις πτυχές.
Μάλιστα, ανέφερε ότι κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης για την ανακρίτρια, καθώς έχει συγγενική σχέση με πρώην υπουργό. «Πρέπει να ψάξουμε γιατί κανένας από τους συνηγόρους που βγαίνει δεν λένε τρία πράγματα, πρώτον η ανακρίτρια έχει συγγενική σχέση με πρώην υπουργό της νυν κυβέρνησης. Έχω καταθέσει αίτηση εξαίρεσης για να μπορεί να υπάρξει η ελεύθερη και ανεξάρτητη δικαστική διερεύνηση του θέματος».
Ο δικηγόρος σημείωσε, επίσης, ότι «δεν γίνεται όταν υπάρχει έρευνα για πρόσωπα πολιτικά, η συγγενική σχέση της ανακρίτριας δεσμεύει την ανάκριση».
Στην συνέχεια, ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε ότι για να μην υπάρχουν αμφιβολίες θα πρέπει να εξαιρεθεί η κυρία Ανακρίτρια. «Υπάρχει εισαγγελική λειτουργός η οποία ήταν το 2017 στην υπόθεση στο Άδενδρο της Θεσσαλονίκης, αυτή η κυρία έχει οριστεί πάλι, ενώ έχει θέσει στο αρχείο την υπόθεση με τους τρεις νεκρούς», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον κ. Ντογιάκο, ο δικηγόρος ανέφερε ότι «ο γιος του κ. Ντογιάκου ήταν μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο Μεταφορών».

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)