Αν χρειαστεί παιδί Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα, λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Σοβαρά προβλήματα και με τις πνευμονολογικές κλινικές.
Μπορεί οι εποχικές λοιμώξεις, όπως η γρίπη και ο κορονοϊός να βρίσκονται σε ύφεση, όμως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για παιδιά είναι σήμερα όλες κατειλημμένες, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
«Υπάρχουν μόνο 8 ΜΕΘ για παιδιά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και είναι όλες γεμάτες. Ως εκ τούτου, αν κάποιο παιδί χρειαστεί εντατική νοσηλεία, θα πρέπει να διακομισθεί στη Αθήνα», εξηγεί στο NEWS 24/7 o κ. Γιαννάκος.
Παράλληλα, τονίζει την άμεση ανάγκη για τη δημιουργία του Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη και την ενεργοποίηση και πάλι του διαγωνισμού για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να συμμετέχει στον διαγωνισμό, εφόσον ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος δεν επαρκεί, όχι να κλείσει τα μάτια σε κάτι τόσο σημαντικό», υποστηρίζει ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησαν τη σύγκλιση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφορικά με το ναυάγιο της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), για τη δημιουργία τριών νέων παιδιατρικών νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Μόνο 2 πνευμονολογικές κλινικές για όλη τη Θεσσαλονίκη
Ολόκληρη η Θεσσαλονίκη έχει μόνο 2 πνευμονολογικές κλινικές στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», κάτι που δημιουργεί προβλήματα και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους ασθενείς.
«Δεν γίνεται να περνάμε την πανδημία και να μην οργανώνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι καταστάσεις είναι τραγικές. Ασθενείς με προβλήματα πνευμονολογικά νοσηλεύονται σε κλινικές όπως ΩΡΛ και κινδυνεύουν», προσθέτει ο κ. Γιαννάκος.
Μάλιστα, όπως εξηγεί, αυτό είναι μία απόφαση της διοίκησης, προκειμένου να φαίνονται λιγότερα τα ράντζα στο νοσοκομείο.
Ωστόσο, κάθε κλινική έχει το δικό της εξειδικευμένο προσωπικό και δεν μπορεί, για παράδειγμα, να φροντίσει το ίδιο καλά μία νοσηλεύτρια τμήματος ΩΡΛ, ένα ασθενή με σοβαρό πνευμονολογικό πρόβλημα, ο οποίος νοσηλεύεται στην εν λόγω κλινική.
Πάντως, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του είχε τονίσει ότι δεν θα αφήσει κενές κλίνες σε θαλάμους και ασθενείς σε ράντζα, ακόμα και αν χρειαστεί να νοσηλευτούν σε διαφορετικές κλινικές από αυτή που ανήκουν.
Πηγή: news247.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου