Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Ο επιφυλακτικός (στη Βουλή) Σταϊκούρας και ο σίγουρος (στο Tik Tok) Πατέλης

Ο επιφυλακτικός (στη Βουλή) Σταϊκούρας και ο σίγουρος (στο Tik Tok) Πατέλης
 
Διαφορά… σκάλας στο «πεντάγραμμο» των δηλώσεων του Χρήστου Σταϊκούρα και του Αλέξη Πατέλη μπροστά στις ισχυρές αναταράξεις που βιώνει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Με ιδιαίτερα προσεκτικές διατυπώσεις ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στις αντοχές των ελληνικών τραπεζών. «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είναι σήμερα σαφώς σε καλύτερη θέση, ώστε να απορροφήσει τυχόν κλυδωνισμούς από τις διεθνείς αγορές» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

«Παρόλα αυτά, δεν χωράει εφησυχασμός. Οι αβεβαιότητες είναι πολλές και οι προκλήσεις νέες και μεγάλες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Είχε προηγηθεί, χρονικά αλλά και σε επίπεδο διατύπωσης, ο Αλέξης Πατέλης. «Η Ελλάδα είναι στις ασφαλείς χώρες και το δικό μας τραπεζικό σύστημα έχει κέρδη ενώ έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη» ήταν η κατηγορηματική δήλωση (ΣΚΑΙ) του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού. Περίσσευμα σιγουριάς κατέθεσε μάλιστα ο Αλέξης Πατέλης χθες, με βιντεάκι του στο Tik Tok.

«Η χώρα μας δεν είναι καθόλου, αλλά καθόλου, όπως ήταν πριν. Να θυμηθούμε τα capital controls και τους φόβους για κούρεμα καταθέσεων. Αυτά δεν πρόκειται να ξαναγίνουν» τόνισε, μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε πως «η άνοδος των επιτοκίων παγκοσμίως θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι πια στο επίκεντρο».

Απλά σημειώνουμε πως το 2008 οι «γαλάζιοι» κυβερνητικοί με αφορμή την κατάρρευση της Lehman Brothers στις ΗΠΑ διαβεβαίωναν το επενδυτικό κοινό και τους πολίτες της χώρας πως η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα γιατί οι ελληνικές τράπεζες δεν ήταν εκτεθειμένες στα τοξικά ομόλογα.

Την συνέχεια την ξέρουμε - και την βιώσαμε με τον πιο οδυνηρό τρόπο - όλοι…

Πηγή:ieidiseis.gr
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)