Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Ο Αψαλιώτης του ΠΑΟΚ

Τρία χρόνια άργησε ο φιλικός αγώνας του ΠΑΟΚ εναντίον μιας ομάδας επιλέκτων του ΠΣΑΠ και με αυτόν σφραγίστηκε το πρόωρο και άδοξο τέλος της περιπετειώδους καριέρας του Παύλου Παπαδόπουλου με τα ασπρόμαυρα. Στην αρχική φωτογραφία διακρίνεται ο τιμώμενος αλλά και οι Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Δαμανάκης, Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Κωστίκος.
Ο Παύλος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1946 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος ως σέντερ-φορ στον Όλυμπο Αψάλου και σκοράροντας ακατάπαυστα για έναν χρόνο με τη φανέλα του Εδεσσαϊκού.

Το 1967 και μετά από διετή δικαστικό αγώνα κατέληξε στον ΠΑΟΚ αλλά το στρατιωτικό καθεστώς δημιουργούσε συνεχή θέματα με τη θητεία του με αποτέλεσμα να καταγράψει σποραδικές συμμετοχές κατά την πρώτη του τριετία στη Θεσσαλονίκη.
Επιστρέφοντας σε αγωνιστικούς ρυθμούς και μετά από έμπνευση του Γιώργου Χασιώτη, βοηθού του Ούγγρου προπονητή Χόρβατ, μετατοπίστηκε στο κέντρο της άμυνας όπου και καθιερώθηκε αμέσως, συνήθως στο πλάι του Αρίστου Φουντουκίδη. Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 118 επίσημους αγώνες και να κατακτήσει τα πρώτα δύο ΠΑΟΚτσήδικα κύπελλα μέχρι το 1974. Τότε, υπέστη έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό που οι γιατροί της εποχής του έκοψαν το ποδόσφαιρο, μόλις στα 28 του χρόνια.

1 σχόλιο:

(3)