Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Μετά από αίτημα του προσωρινού πρύτανη το «ντου» στο ΑΠΘ...

 



Μετά από καταγγελία του προσωρινού μεταβατικού πρύτανη Απόστολου Αποστολίδη, επενέβη η ΕΛ.ΑΣ. στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπως διευκρινίζουν οι αστυνομικές αρχές, για την απογευματινή έφοδο, από το υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου, στην πρυτανεία, όπου νωρίτερα είχαν κάνει κατάληψη φοιτητές, μετά τη μεσημεριανή μεγάλη πανεκπαιδευτική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων... 



Κατά πώς φαίνεται, ο κ. Αποστολίδης έσπευσε να εφαρμόσει την εντολή του πολιτικού του προϊσταμένου, υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, για χρήση του δικαιώματος που παρέχει ο νόμος σε πρυτάνεις για τέτοιες περιπτώσεις, καταστρατηγώντας κάθε έννοια πανεπιστημιακού ασύλου. 

Αφού λοιπόν, οι δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο κτίριο κι αιφνιδίασαν τους καταληψίες, απωθώντας τους εκτός πρυτανείας, εκπρόσωποι των δεκάδων γενικών συνελεύσεων που συμμετείχαν στο συντονιστικό των φοιτητών συγκεντρώθηκαν στον εξωτερικό χώρο, φωνάζοντας συνθήματα, για να υπερασπιστούν το άσυλο και κατά της αστυνομικής επιχείρησης.

Για πολύ λίγο, κατά την απομάκρυνση των δυνάμεων ασφαλείας, σημειώθηκε ένταση, μεταξύ ομάδας αγνώστων και των δυνάμεων ασφαλείας, με πέτρες, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Τα επεισόδια έληξαν χωρίς συλλήψεις ή προσαγωγές και οι φοιτητές ξεκίνησαν νέα πορεία διαμαρτυρίας από την Καμάρα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)