Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

«Μην κόβετε το χέρι που σας ταΐζει» - Τα τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Φωτογραφίες, βίντεο)

«Μην κόβετε το χέρι που σας ταΐζει» - Τα τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Φωτογραφίες, βίντεο)

 

  Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή το συλλαλητήριο των αγροτών στη Θεσσαλονίκη έξω από τη ΔΕΘ στην Agrotica.

Αγρότες και παραγωγοί από όλη την Ελλάδα ανέβηκαν στην εξέδρα που έχει στηθεί μπροστά από τη ΔΕΘ στην Agrotica, ενώ μετά το συλλαλητήριο, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν πορεία μέσα στους χώρους της έκθεσης.

Αργότερα το απόγευμα, η επιτροπή αναμένεται να παραδώσει ένα ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.



Κτηνοτρόφοι και παραγωγοί φωνάζουν «διώξαμε τα παιδιά μας, θα φύγουμε και εμείς» και «μην κόβετε το χέρι που σας ταΐζει. Εμείς σας φέρνουμε το γάλα, εμείς και το ψωμί».

Οι ίδιοι τονίζουν ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που στον πρωτογενή τομέα είναι οι Ελληνοποιήσεις των προϊόντων. «Φέρνουν ξένα προϊόντα και τα βαφτίζουν ελληνικά δήθεν για να υπάρχουν φθηνά προϊόντα στα ράφια της αγοράς».

αγροτεσ, δεθ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εκατοντάδες τρακτέρ μπήκαν μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

αγροτεσ, μπλοκα, αγροτεσ, δεθ, θεσσαλονικη 


 

Και οι ψαράδες στου «δρόμους»

Οι ψαράδες έχουν συγκεντρωθεί στον Θερμαϊκό εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους αγρότες.

Ο Αποστολής Καρελάς, ιδιοκτήτης μηχανότρατας και καπετάνιος, δηλώνει πως σήμερα θα συγκεντρωθούν περισσότερα από 20 σκάφη στον Θερμαϊκό και λέει: «Τα αυξημένα κόστη, τα καύσιμα μάς έβγαλαν στις θάλασσες του αγώνα. Καλούμε τους συναδέλφους σήμερα να μην ψαρέψουν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις»

Ξεσήκωσαν την Λάρισα οι Μελισσοκόμοι

Σήμερα το πρωί της Πέμπτης, οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας πραγματοποίησαν μια μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη της Λάρισας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, μετά από απόφαση που ελήφθη στην απολογιστική συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας.


Αγροτικά οχήματα συγκεντρώθηκαν στον χώρο στάθμευσης έναντι της σκεπαστής αγοράς στη Νεάπολη. Η πορεία τους με κορναρίσματα ξεσήκωσαν την πόλη,

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι Θεσσαλικοί Σύλλογοι Μελισσοκομίας από Ελασσόνα, Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκκα, Φίλοι της Μέλισσας Τρικκαίων και Φαρσάλων.


Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας, Πέτρος Σαρούδης, μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Έχουμε διαχρονικά θέματα ως μελισσοκόμοι που πρέπει να τα λύσουμε και δεν είναι μεγάλο το κόστος των χρημάτων. Πρέπει να λυθεί κυρίως το ζήτημα των ελληνοποιήσεων. Θα πρέπει για αυτές να πάρει αυστηρότερα μέτρα η πολιτεία, καθώς υπάρχει δική μας απώλεια εισοδήματος. Χάσαμε μέλισσες από πλημμύρες και φωτιές. Η Λάρισα έχασε 17 χιλιάδες κυψέλες σε όλο τον νομό».

Για δύο ώρες απέκλεισαν οι αγρότες την εθνική οδό στην Αταλάντη

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας για περίπου δύο ώρες προχωρούν οι αγρότες στο μπλόκο της Αταλάντης. Χθες είχαν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό από τις 14:00 έως τις 16:00 και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού και από το πρωί έχουν μαζικοποιήσει το μπλόκο καθώς προστέθηκαν και νέοι αγρότες με τρακτέρ. Αυτήν τη στιγμή περιμένουν και άλλα τρακτέρ από την περιοχή των Λιβανάτων προκειμένου να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής.

Ήδη η αστυνομία έχει ξεκινήσει την εκτροπή των αυτοκινήτων από την εθνική οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, τα οποία πλέον θα κινούνται μέσα από παράδρομους σε ένα τμήμα περίπου 20 χιλιόμετρων, από το 140ό έως το 160ό χιλ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Εξάλλου, πριν από λίγο οι μελισσοκόμοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στη Λαμία και στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους δημιούργησαν ένα κομβόι με δεκάδες οχήματα προκαλώντας ασφυξία στο κέντρο της πόλης. Επίσης, επέδωσαν ψήφισμα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και απειλούν να επανέλθουν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ζητώντας από την πολιτεία να πάρει μέτρα. 

Αναρτήθηκε από: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)