Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Κατακλύζουν τη ΔΕΘ εκατοντάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους (ΦΩΤΟ+VIDEO)

 

 

Δυναμικό παρών στην Agrotica δίνουν οι αγρότες, ερχόμενοι σε μαζική πορεία με τρακτέρ, κουβαλώντας ένα φέρετρο και μαύρες σημαίες.

Δυναμικό παρόν συμπαράστασης από τις μηχανότρατες

 Αγρότες από το Δερβένι και τις Σέρρες διέσχισαν τη Λεωφόρο Νίκης και έφτασαν στη ΔΕΘ, για το μεγάλο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο ενόψει της Agrotica.

Στην κεφαλή η διαμαρτυρόμενοι με μαύρες σημαίες έχουν προτάξει συμβολικά ένα φέρετρο θέλοντας να στείλουν το μήνυμα πως ο πρωτογενής τομέας πεθαίνει μέρα με τη μέρα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Έξω από την νότια πύλη της ΔΕΘ εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώνονται ενώ περίπου στις 13:00 αναμένεται να ξεκινήσουν οι ομιλίες των αγροτοσυνδικαλιστών.

Σημειώνεται ότι στη ΔΕΘ έφτασαν και οι μελισσοκόμοι της Μακεδονίας, οι οποίοι με τα φορτηγά τους κατέβηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στην Περιφέρεια.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή. 

Μηχανότρατες στον Θερμαϊκό ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων- «Σήμερα δεν ψαρεύουμε»

  

Ψαράδες από τη Μηχανιώνα δίνουν δυναμικό παρών ανοίγοντας τον χορό των κινητοποιήσεων των αγροτών ενόψει της Agrotica. Οι αλιείς έχουν συγκεντρωθεί στον Θερμαϊκό κόλπο της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους αγρότες.

Ο Αποστολής Καρελάς ιδιοκτήτης μηχανότρατας και καπετάνιος δηλώνει πως σήμερα θα συγκεντρωθούν περισσότερα από 20 σκάφη στον κόλπο στο ύψος της παλιάς παραλίας σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες.


«Τα αυξημένα κόστη, τα καύσιμα μας έβγαλαν στις θάλασσες του αγώνα. Καλούμε τους συναδέλφους σήμερα να μην ψαρέψουν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις» σημειώνει.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 Πηγή: thesstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)