Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Καθ' οδόν για Αθήνα τα τρακτέρ: Ξεκίνησε το κονβόι από το Κάστρο - Θα μείνουν το βράδυ στο Σύνταγμα

Καθ' οδόν για Αθήνα τα τρακτέρ: Ξεκίνησε το κονβόι από το Κάστρο - Θα μείνουν το βράδυ στο Σύνταγμα
 

 

«Αθήνα ερχόμαστε»: Ξεκίνησε η κάθοδος των αγροτών για την πρωτεύουσα. Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

«Φουλ» τις μηχανές, με τους αγρότες από τα μπλόκα της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου να ξεκινούν την απόβασή τους προς το κέντρο της Αθήνας.

Το μεγάλο κονβόι από το Κάστρο Βοιωτίας, έπειτα από συνεννοήσεις ξεκίνησε στις 9.00 την πορεία του προς την πρωτεύουσα, με την άφιξη τους να υπολογίζεται το μεσημέρι, καθώς οι ταχύτητες με τις οποίες κινούνται τα τρακτέρ είναι μικρές. Το ταξίδι τους που άρχισε με κόρνες, υπολογίζεται μέχρι την Αθήνα περίπου 3 με 4 ώρες.


Οι αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα και από τα μπλόκα της Πελοποννήσου αναμένεται να συναντηθούν στην περιοχή των Μεγάρων, πριν κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στις 18.30. Η προσυγκέντρωση των αγροτών θα ξεκινήσει στις 17:30 στην Ομόνοια.

Προς το παρόν, οι εκτιμήσεις μιλούν για 150 με 180 τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Τα αγροτικά οχήματα θα παραμείνουν μπροστά από το Σύνταγμα και στις γύρω οδούς καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, με την αποχώρησή τους να υπολογίζεται τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, ενώ η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί περίπου το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Δυναμικό «παρών» δίνουν και οι αγρότες από την Κρήτη που έφτασαν λίγο μετά τις 6 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Υπολογίζεται πως θα παραβρεθούν στο Σύνταγμα περίπου 200 άτομα.

Τα λεωφορεία από Δερβένι και άλλες περιοχές ξεκίνησαν μετά τις 7 το πρωί για την Αθήνα. Αναμένονται περίπου 70 πούλμαν, τα οποία θα σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα θα μεταβούν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 5.000 αγρότες.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα θα βρίσκονται επί ποδός πάνω από 2.000 αστυνομικοί.

Στόχος του συλλαλητηρίου είναι, σύμφωνα με τους παραγωγούς, να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών.

trakter1 6 47e4e

Τι ώρα θα φτάσουν στην Αθήνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει ακριβής ώρα άφιξης των αγροτών στην Αθήνα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τα τρακτέρ πριν την είσοδό τους στην πρωτεύουσα είτε θα σταματήσουν στα διόδια των Αφιδνών, είτε θα κάνουν μία πολύωρη στάση στη Λ. Αθηνών, από όπου θα πάρουν το «πράσινο» φως από την ΕΛΑΣ για να ξεκινήσουν την πορεία τους έως την Ομόνοια και το Σύνταγμα.

Πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ κυρία Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε πως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν μετά τις 12 το μεσημέρι.

Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Η κάθοδος των τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας ξεκίνησε υπό τη συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ για την αποφυγή προβλημάτων.

Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ).

Το Μετρό θα λειτουργεί κανονικά, εκτός απροόπτου.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη.

Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

troxaia Αντιγραφή 60c77 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)