Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Εξεταστική για Τέμπη: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν και αποχωρούν

Εξεταστική για Τέμπη: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν και αποχωρούν
 Είχε προηγηθεί η απόρριψη εκ μέρους της «γαλάζιας» πλειοψηφίας της Εξεταστικής για τα Τέμπη το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Αχ. Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της ψευδορκίας.

Αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την «γαλάζια» πλειοψηφία για συγκάλυψη και μεθοδεύσεις μπροστά στην διαφαινόμενη ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής. Οι καταγγελίες των δυο κομμάτων της αντιπολίτευσης αφορούν το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει αποσταλεί στην Επιτροπή η σχετική δικογραφία από την Εισαγγελία, αλλά και την κλήτευση ή μη νέων μαρτύρων, όπως έχουν ζητήσει.

Ο Διονύσης Καλαματιανός εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «δυστυχώς βλέπουμε ότι θέλει να κλείσει η επιτροπή χωρίς δικογραφία. Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα συμμετέχουμε. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια συγκάλυψης και αποχωρούμε».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η εισηγήτρια του Μιλένα Αποστολάκη, έκανε γνωστή την απόφαση του κόμματος να αποχωρήσει από την Επιτροπή, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία «για απροκάλυπτη μεθόδευση συγκάλυψης».

Είχε προηγηθεί η απόρριψη εκ μέρους της «γαλάζιας» πλειοψηφίας το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Αχ. Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της ψευδορκίας. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης υποστήριξε πως ο πρώην υπουργός ψευδόρκησε τόσο για τη μετάταξη του σταθμάρχη, όσο και για το εξώδικο των μηχανοδηγών. Από την πλευρά της «γαλάζιας» πλειοψηφίας ο Ιάσωνας Φωτήλας τόνισε πως ο Κώστας Αχ. Καραμανλής «όχι μόνο δεν ψευδόρκησε, αλλά οι ισχυρισμοί του συνοδεύτηκαν από σειρά εγγράφων και επαληθεύονται».

Στο «ηλεκτρισμένο» κλίμα μέσα στο οποίο συνεδρίαζε η Εξεταστική ανέβηκε η ένταση όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος, κατηγόρησε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη για εξωθεσμική λειτουργία και πως και εν αγνοία της Επιτροπής, διέρρευσε σε φιλικά του Μέσα Ενημέρωσης απάντηση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας σε δικό του αίτημα για χορήγηση συγκεκριμένων εγγράφων. Στα υπαινικτικά σχόλια του Δημήτρη Μαρκόπουλου για ειδική σχέση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, ο Βασίλης Κόκκαλης απάντησε πως «με χυδαίες δικαιολογίες η κυβερνητική πλειοψηφία, επιχειρεί να κλείσει τις εργασίες της Επιτροπής». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)